14.9 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Kopitar po statistično najuspešnejši sezoni že v pričakovanju nove

Za slovenskim hokejistom Anžetom Kopitarjem je statistično gledano najboljša sezona v karieri, ki pa mu je ni uspelo okronati z moštvenim uspehom ekipe Los Angeles Kings. Kopitar, ki se trenutno mudi v Sloveniji, je z mislimi že pri novi, veseli pa se, da jim bo pri želeni vrnitvi na prestol lige NHL pomagal tudi Rus Ilja Kovalčuk.

 

Kopitar je na današnji novinarski konferenci na Bledu dejal, da je minula sezona po številkah res najboljša, a črn madež ostaja moštveni neuspeh. “Sezona je bila super, najboljša po številkah, verjetno tudi po igri. Lahko rečem, da je bila z moje stvari najboljša v dvanajstih letih, se pa stvari niso odvile tako, kot smo si zamislili,” je pojasnil.

Sezona za Kopitarja kljub temu ni minila brez priznanj. Že drugič je namreč osvojil nagrado Frank J. Selke, ki jo poklicna hokejska liga NHL podeljuje napadalcem, ki so se najbolj odlikovali z igro v obrambi. Kopitar je to nagrado osvojil že za sezono 2015/16, v zadnjih petih letih pa je bil med finalisti zanjo kar štirikrat.

“Zelo sem počaščen, da sem bil spet izbran za to nagrado,” je poudaril in pojasnil, da mu veliko pomeni predvsem zato, ker si je vedno želel postati “kompletni igralec”, dober tako v obrambi kot napadu.

Kralji, ki domujejo v dvorani Staples Center, so Stanleyjev pokal nazadnje osvojili leta 2014, v novi sezoni pa jim bo do njega pomagal ruski zvezdnik Kovalčuk. Kljub dvomom, da bosta na ledu istočasno, Kopitar meni, da bosta dobro delovala. Označil ga je za igralca vrhunskega kova. “Igra trd hokej, zanimivo bo in veselim se ga v ekipi,” je dodal.

Dotaknil se je tudi trenerja kraljev Johna Stevensa, ki je ekipo prevzel pred dvema letoma, ko ta po Kopitarjevih besedah ni bila v najboljšem stanju. “Stevens je prinesel val svežine in mislim, da smo se igralci dobro odzvali na novosti, ki jih je vpeljal,” je še pojasnil kapetan kraljev in izpostavil pozitivno energijo, ki vlada v slačilnici.

Kopitar se sicer te dni mudi na Bledu, kjer z nekdanjim reprezentančnim soigralcem Tomažem Razingarjem že tretjič organizirata hokejsko akademijo za mlade. Kot je pojasnil Kopitar, dejstvo, da se v 14 dneh na ledu zamenja 130 otrok iz 10 držav, priča o tem, da se akademija razvija in se bo po njegovem prepričanju razvijala tudi naprej. Prenašanje znanja in druženje z otroki ga pred novo sezono čez lužo napolnita z energijo, hkrati pa prineseta spomine na zabavne začetke kariere.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine