20.8 C
Ljubljana
petek, 23 julija, 2021

Kopitar po 1000. nastopu od legend oddaljen še 114 točk

Anže Kopitar je na poti, da se vpiše med največje legende severnoameriške hokejske lige NHL. Hokejist, ki bo poleti dopolnil 32 let, je ponoči odigral svojo 1000. tekmo v najmočnejši ligi na svetu proti Calgaryju in dosegel podajo oziroma 886. strelsko točko.

Kopitar v ligi NHL igra že 13. sezono in s svojo kakovostjo onstran lune je postal tudi kapetan ekipe iz mesta angelov, s čimer je že spisal nov košček hokejske zgodovine v Sloveniji in Kaliforniji.

Do novega mejnika, ki ga je nedvomno sposoben doseči, pa ga loči 114 strelskih točk. Doslej je Hrušičan v karieri na 1000 tekmah dosegel 311 golov in 575 podaj oziroma 886 strelskih točk, letos v rednem delu 21 golov in 37 podaj. V naslednjih dveh sezonah pa se mu bo nedvomno ponudila priložnost, da se vpiše v klub igralcev s 1000 doseženimi točkami.

To je doslej uspelo 88 hokejistom, a le 16 med njimi ni bilo rojenih v Severni Ameriki. Kopitar bo tam lahko zelo hitro, če mu denimo uspe ponoviti lanski dosežek. Takrat je dosegel 35 golov in 57 podaj, skupaj pa 92 točk.

Ne glede na nov mejnik pa je Kopitar že uresničil otroške sanje o igranju v ligi NHL. “Ko sem še igral hokej v Sloveniji, sem si mislil, kako lepo bi bilo nekoč nastopiti med ameriško-kanadsko elito. Če pa se zdaj ozrem h karieri v NHL in spoznanju, da sem tu dočakal tako lep jubilej, res pomislim, da je to že prav poseben dosežek,” je hokejista povzel časnik Delo, kjer so pripisali tudi, da se je prav zaradi želje po igranju v najmočnejši ligi na svetu luže že zelo zgodaj učil tudi angleščino pri babici, ki je bila profesorica tega jezika.

Sanje je Kopitar, ki se je hokeja najprej učil na Jesenicah, že zdavnaj dosegel, kar dvakrat je z Los Angeles Kings osvojil tudi Stanleyjev pokal, in nedvomno ima zdaj nove. Svoje pa imajo tudi slovenski ljubitelji hokeja, ki upajo, da se bo zdaj, ko je jasno, da kralji letos ne bodo videli končnice, pridružil slovenski izbrani vrsti na svetovnem prvenstvu skupine B v Kazahstanu in ji pomagal nazaj na poti v višji kakovostni razred svetovnega hokeja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine