3.9 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Koper po dramatičnem zaključku, vendarle prvoligaš!

Piše: Samo Vidovic

Na Bonifiki je bila odigrana še povratna kvalifikacijska tekma, ki je odločila, kdo bo deseti udeleženec prve slovenske lige v sezoni 2021/22. To je Koper, ki je po dramatični tekmi premagal uspel ohraniti prednost dveh golov iz prve tekme.

Krka je bila danes večino tekme boljši nasprotnik, v zadnjih dvajsetih minutah tekme pa so igralci Krke padli v igri in dopustili Kopru preobrat.

Gostje so v prvem polčasu po dveh zadetkih Dušaka v 27 in 44 minuti po predložkih iz kota izničili prednost Kopra iz prve tekme in odšli na polčas z vodstvom 2:0. Koper je prvi polčas odigral slabo, iniciativo je prepustil gostujočim igralcem.  Mulahusejnović je sicer imel priložnost zadeti mrežo vratarja gostov Razuma in povesti Koper v vodstvo, a je zadel le vratnico. To je bila tudi najlepša priložnost za domače v tem delu igre.

Ko je v drugem polčasu Parris v 62 minuti povedel Krko v vodstvo s 3:0, je kazalo, da je Krka v prvi ligi. V naslednjih minutah je imel Marcius priložnost za četrti gol, ki bi Koper dokončno potopil. A je zadel le stranski del mreže.

Koper je znižal v 74 minuti. Caimacov je bil po prodoru nepravilno zastavljen v 16 meterskem prostoru. Mulahusejnovićev strel iz bele točke je Razum obranil, odbito žogo pa je Juffo poslal v mrežo. Juffo je sicer ob strelu Mulahusejnovića prehitro stekel v kazenski prostor,  a sodniki tega niso opazili.

Pet minut pred koncem pa je Jelić po kotu z glavo zadel za končnih 3:2 za Krko. Ta gol je bil dovolj za obstanek v ligi. Skupni rezultat je bil tako 4:3 za Koper.

Krka je zapravila veliko priložnost za uvrstitev v prvo ligo. Odigrali so odlično tekmo, pokopala jih je slaba končnica.

Koper je razočaral, odigral je slabo, izvlekel se je srečno in spretno ob koncu tekme. S tako igro, kot jo je prikazal danes in v spomladanskem delu prvenstva, pa naslednjo sezono v prvi ligi nima kaj iskati. Vodstvo Kopra tako čaka veliko dela v prestopnem roku, moštvo bo treba dobro prevetriti.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine