9 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Koper nadaljuje zmagovito serijo

Piše: Samo Vidovič

Olimpija in Celje zmagala doma

Sobotno nogometno popoldne sta v Športnem parku v Domžalah odprla Domžale in Koper. Domači so v seriji slabih rezultatov,  nazadnje so zmagali februarja. Gostje pa so v zadnjih tekmah ujeli ritem in so v seriji treh zaporednih zmag.

Na začetku tekme je bil najbolj agilen krilni napadalec gostov Parris. Najprej je po prodoru z desne strani zgrešil,  v 20.minuti pa je njegov strel obranil domači vratar Mihelak.

Domači so bili blizu zadetku v 30.minuti, ko je Repas z dvanajstih metrov zadel vratnico.

Ob koncu polčasa je dvakrat neuspešno poskušal Kotnik. Mihelak je njegov prvi strel obranil,  drugič pa je z glavo meril čez gol.

Odločitev o zmagovalcu je prišla v 47.minuti. V polno je zadel Colley,  z bližine je premagal Mihelaka.

Tudi v nadaljevanju Koprčani niso popuščali, priložnosti sta zamudila še Novoselec v 54. in Kotnik v 61.minuti.

Ko je bil v 66.minuti izključen Dobrovoljc, je bilo jasno,  da bodo domači težko prišli vsaj do točke. Do konca tekme je bil najbližje zadetku Colley, ki ni uspel premagati Mihelaka še v drugo.

Tekma se je končala z 1:0. Koper nadaljuje z odlično serijo. Zdi se, da so Koprčani ujeli ritem. Izboljšali so igro v obrambi,  v napadu pa imajo kljub odsotnosti poškodovanega Barišića dovolj kvalitetnih igralcev,  ki lahko sami odločijo tekmo. So v vzponu, v naslednjih dveh tekmah proti Olimpiji in Mariboru pa se bo videlo, če so sposobni osvojiti naslov državnega prvaka.

Domžalčani nadaljujejo s slabo serijo rezultatov. Enostavno ne morejo do treh točk, že osem tekem so brez zmage. Jasno je, da to vpliva na samozavest ekipe. Na njihovo srečo so dovolj oddaljeni od dna tabele,  toda do konca prvenstva bodo morali kakšno tekmo še zmagati.

V Celju je domače moštvo pričakalo ljubljanski Bravo. V dvoboju ekip s sredine lestvice so bili boljši Celjani, ki so zmagali z 2:0.

Do 23.minute se ni dogajalo nič posebnega. Takrat pa je Mayevski podal Soklerju, ki je ušel gostujoči obrambi in nato preigral še vratarja Orbanića ter povedel Celjane v vodstvo.

V 42.minuti je vodstvo domačih povišal branilec Zec. Po Vrbančevi podaji s kota je z glavo premagal Orbanića.

Gostje so bili v napadu premalo konkretni. Podobno je bilo tudi v drugem polčasu.

Še najbližje zadetku so bili Zec v 66.minuti in Šporn pet minut kasneje za domače ter Bajde v 77.minuti za goste, vendar se rezultat ni več spremenil.

Celjani so se z zmago dokončno rešili iz nevarne cone in so na šestem mestu prehiteli Domžale. Za Bravom zaostajajo le še štiri točke. Do konca prvenstva lahko odigrajo sproščeno, izboljšali so se tako v igri kot tudi rezultatsko.

Šiškarji v zadnjih dveh tekmah popuščajo, drugi zaporedni poraz jih oddaljuje od četrtega mesta. Predvsem v napadu igrajo slabše, težko prihajajo do priložnosti in zadetkov. Tudi v obrambi niso tako čvrsti kot do pred kratkim, že drugič zapored so prejeli dva zadetka.

Olimpija je s Taborom poskušala priti do novih treh točk. Glede na poraz v Mariboru in uspešni seriji Kopra je jasno, da je naslov za Ljubljančane praktično nedosegljiv. Paziti pa morajo,  da zadržijo tretje mesto.

Gostje se borijo za obstanek,  njim je vsaka točka “življenjsko ” pomembna.

Prvi polčas je bil podoben včerajšnjemu v Mariboru, omembe vreden je bil le strel Kvesića v 20.minuti, ki je za las zletel mimo desne vratnice. Gostje so se orientirali le na branjenje svojih vrat in niso resneje ogrozili domačih vrat.

Tudi začetek drugega polčasa ni bil obetaven. Potem pa je Ziljkić v 56.minuti lepo zaposlil Nukića, slednji pa je z leve strani premagal gostujočega vratarja Koprivca. Ta bi lahko bolje reagiral, saj strel ni bil premočan, gol je prejel med nogama.

Ziljkić je v 70.minuti pripravil priložnost tudi Prtajinu, katerega pa je pri strelu uspel blokirati Briški. Minuto kasneje je imel Prtajin še lepšo priložnost, vendar je začetniško zgrešil.

Gostje so zapretili v 78.minuti, ko je z razdalje čez gol streljal Sušić.

V 82.minuti je bil spet pri strelu Prtajin, tokrat je streljal dobro, a mimo leve vratnice.

V 90.minuti je poskušal s šestnajstih metrov Elšnik, Koprivec je njegov strel odbil v kot.

Zmaga Olimpije z 1:0 je realen prikaz stanja na igrišču. Ljubljančani niso prikazali nič posebnega, kot da so s porazom v Ljudskem vrtu v prejšnjem krogu izgubili motivacijo. Dolgo časa so se mučili z borbenimi Kraševci, po golu Nukića so tekmo varno pripeljali do konca in prišli do petnajste zmage v prvenstvu.

Sežanci so prikazali, kolikor so v tem trenutku sposobni. Včasih so znali tudi presenetiti Olimpijo, vendar trenutno nimajo tako kvalitetne ekipe, ki bi lahko zmagala v Stožicah. Do konca prvenstva jih čaka težek boj za obstanek.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine