8.1 C
Ljubljana
torek, 19 marca, 2024

Koper je spet ujel ritem

Piše: Samo Vidovič

V zadnji tekmi 24.kroga 1SNL sta danes v Kidričevem igrala Aluminij in Koper. Zmagali so gostje z 1:0.

Tekma je bila odprta, priložnosti za zmago sta imeli obe ekipi. Tekmo je odločil gol Mulahusejnovića v 45 minuti, potem ko je vse opravil Barišić.

Aluminij je tokrat imel dovolj priložnosti, vendar so bili njegovi igralci pred golom gostov sila nenatančni. V prvem polčasu je imel najlepšo priložnost za domače v 26 minuti Pečnik, vendar je popolnoma neoviran streljal z glavo čez gol. V drugem pa so v 50 minuti gostje po kotu in gneči v petmetrskem prostoru uspeli žogo izbiti iz gol črte. Tudi Koper je imel nekaj lepih priložnosti. Rajčević in Knežević sta zadela vratnico, Spinelli prečko.

Aluminij je prvič spomladi izgubil. In to v nepravem trenutku. Z današnjo zmago bi se namreč osmouvrščenemu Celju približal na dve točki. Izboljšati bodo morali učinkovitost. V petih spomladanskih tekmah sploh še niso dali gola iz igre. Oba letošnja gola so dosegli po prekinitvah.

Koper je zmagal drugič zapored, po treh spomladanskih porazih so spet ujeli ritem. Popravili so se v obrambi, novi trener Vanoli gradi na disciplini v tem segmentu igre. Sedaj lahko spet upajo na uvrstitev pod vrh.
Lestvica: Maribor in Olimpija 44, Mura 40, Domžale in Koper 36, Bravo 33, CB24 Tabor 29, Celje 26, Aluminij 21, Gorica 15 točk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine