8.7 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Konferenčna liga: Tottenham povozil Muro

Piše: Samo Vidovič

V drugem krogu Konferenčne lige je Mura gostovala v Londonu, kjer se je pomerila s Tottenhamom. Londončani so slavili s 5:1.

Domači so takoj pritisnili in že po osmih minutah vodili z 2:0.

V četrti minuti je vratar Mure Obradović pred svojim golom nepravilno zaustavil Dele Allija, ki je sam zanesljivo izvedel enajstmetrovko.

V osmi minuti je Lo Celso ušel Marušku in z leve strani zadel nasprotni Obradovićev kot.

Po tem zadetku so se igralci Mure sprostili in začeli prehajati na polovico domačih. Mulahusejnović je imel po podaji Maruška priložnost za znižanje izida, vendar žoge z glavo ni najbolje zadel, streljal je mimo leve vratnice.

Pri domačih sta do konca polčasa neuspešno poskušala Dele Alli in Skipp.

V drugi polčas so Prekmurci vstopili bolje. Po kotu v 53 minuti je Kous z volejem s šestnajstih metrov dal pravi evrogol. Vratar domačih Gollini je njegov strel lahko pospremil le s pogledom.

Tekma se je začela lomiti, Muraši so postajali vse bolj samozavestni. Domači trener Espirito Santo je moral reagirati. V 60 minuti je opravil trojno menjavo,  vstopili so Kane, Son in Lucas Moura. Ta poteza se je pokazala kot odločilna, saj je Kane v dvajsetih minutah dal hat trick.

Najprej je bil uspešen v 68 minuti po globinski žogi Lucasa Moure. Naslednjega po protinapadu v 77 minuti,  tokrat je bil asistent Son. Tretji gol pa je dal v 88 minuti znova po žogi v globino, ko mu je podal Lo Celso.

Igralci Mure si ne glede na visok poraz zaslužijo pozitivno oceno. Začeli so slabo. Vidno je bilo, da so nekateri igralci impresionirani s slavnim nasprotnikom. Mnogi proti tako kakovostni ekipi še niso igrali. Nekateri so imeli na začetku “trde noge”. Zgledalo je, kot da podzavestno samo čakajo, da dobijo gol ali dva, da se sprostijo. To se je hitro tudi zgodilo.

V nadaljevanju so odigrali bolj hrabro, odločno. Gol jim je dal še dodatno motivacijo in samozavest. V tem delu igre se je zdelo, da lahko dajo drugi gol, presenetijo domače.

Ko pa je v igro vstopila najboljša Tottenhamova ofenzivna trojica, je bilo upov kmalu konec. Videli smo lahko, kako kakovosten napadalec je Kane. Kakšno sposobnost odkrivanja, predvidevanja, realizacije ima.

Tottenham je seveda veliko kvalitetnejše moštvo. En sam igralec te ekipe je po Transfermarktu vreden več kot celotna Murina ekipa. Kljub vsemu na momente to ni bilo vidno. Domači trener je bil prisiljen v igro poslati svoja najmočnejša “orožja”, negativnega izida na tej tekmi si ni mogel dovoliti.

Ta tekma je tudi pokazala,  kateri igralci Mure lahko parirajo, igrajo na višjem nivoju od slovenske lige. Pa tudi katerim manjka predvsem hitrost, da bi bili tega sposobni.

Rezultati 2.kroga:

Skupina A:

LASK-Maccabi Tel Aviv 1:1

Alashkert-Helsinki JK 2:4

Lestvica: Maccabi in LASK 4 točke, Helsinki 3, Alashkert 0 točk.

Skupina B:

Partizan-Flora 2:0

Gent-Anorthosis 2:0

Lestvica: Partizan in Gent 6, točk, Flora in Anorthodos 0 točk.

Skupina C:

Zorya-Roma 0:3

CSKA Sofija-Bodo/Glimt 0:0

Lestvica: Roma 6 točk, Bodo/Glimt 4, CSKA 1, Zorya 0 točk.

Skupina D:

Cluy-Randers 1:1

AZ-Jablonec 1:0

Lestvica: AZ 4 točke, Jablonec 3, Randers 2, Cluy 1 točka.

Skupina E:

Feyenord-Slavia Praga 2:1

Union Berlin-Maccabi Haifa 3:0

Lestvica: Feyenord 4 točke, Union in Slavia 3, Maccabi 1 točka.

Skupina F:

PAOK-Slovan Bratislava 1:1

Kopenhagen-Lincoln 3:1

Lestvica: Kopenhagen 6 točk, PAOK 4, Slovan 1, Lincoln 0 točk.

Skupina G:

Tottenham-Mura 5:1

Vitesse-Rennes 1:2

Lestvica: Tottenham in Rennes 4 točke,  Vitesse 3, Mura 0 točk.

Skupina H:

Basel-Kairat 4:2

Omonia-Qarabag 1:4

Lestvica: Qarabag in Basel 4 točke, Omonia in Kairat 1 točka.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine