16.5 C
Ljubljana
sobota, 4 maja, 2024

Komentar današnjih nogometnih tekem

Piše: Samo Vidovič

Domžale so po dobrem štartu v spomladanski del z optimizmom pričakale CB24 Tabor iz Sežane. Gostje so v Domžale pripotovali oslabljeni, brez nekaterih poškodovanih in obolelih igralcev. Tudi prvega trenerja Igorja Božiča ni bilo, moral je v samoizolacijo.

Domači so bili v prvi polovici prvega polčasa boljši, potisnili so goste na njihovo polovico. Dobro je delovala naveza na levi strani, Ibričić-Sikošek. Kljub premoči si resne priložnosti niso uspeli pripraviti. Trikrat je s streli sicer poskušal Sikošek, vedno nenatančno.

Gostje v tem delu razen strela Salkića niso pokazali veliko. V drugi polovici polčasa pa so uspeli vzpostaviti ravnotežje v igri.

Njihov napadalec Aldair je imel v 37 minuti prvo pravo priložnost na tekmi. Iz bližine je zadel le zunanji del mreže.

Kar ni uspelo njemu, pa je pet minut kasneje Stančiču. Po globinski žogi Krivičića se je znašel sam pred domačim vratarjem Mulalićem in ga z natančnim strelom v “malo mrežico” njegovega daljšega kota premagal.

Prvih petnajst minut drugega polčasa se ni veliko dogajalo. Potem pa je v 60 minuti Jakupović s prostega strela iz kakih 22 metrov velemojstrsko zadel za izenačenje.

Igra se je razživela,  Aldair je z razdalje streljal čez gol. Malo kasneje domači bočni igralec Žinič z bolj ugodne situacije točno v gostujočega vratarja Koprivca.

Ko je kazalo, da si bosta ekipi razdelili točke, pa je v 89 minuti po kotu Ibričića najvišje skočil domači branilec Vuklišević in z glavo zadel za zmago Domžal 2:1.

Domžale so lahko z zmago več kot zadovoljne. Tokrat so morda igrale slabše kot v prvih dveh spomladanskih tekmah. Predvsem v fazi napada. Njihov najboljši napadalec Kolobarič praktično vso tekmo ni dobil niti ene uporabne žoge. Vendar ob treh osvojenih točkah to ni tako pomembno. Z drugo zaporedno zmago so se prebile na četrto mesto, zaslužijo si pohvale za do sedaj prikazano.

Na drugi strani je razpoloženje po tekmi pri Taborju ravno obratno. Prepoceni so zapravili prednost iz prvega polčasa. Prvi gol se zgodi, tu ni iskati krivca. Pri drugem pa bi morala obramba boljše reagirati oziroma pokriti Vukliševića. Četrta spomladanska tekma spomladi in samo dve osvojeni točki sta manj od pričakovanega.

Olimpija je pripotovala v Kidričevo po tri točke. To je že od začetka tekme dala jasno vedeti igralcem Aluminija.

Domači vratar se je moral že v uvodnih minutah po strelih Perovića in Čorića dobro pretegniti, da je ohranil svojo tekmo nedotaknjeno.

Aluminij je poskušal ogroziti gol Ljubljančanov predvsem po protinapadih. Flakus Bosilj se po napaki Boakyea ni znašel. Đerlek je edini streljal na gol gostov v prvem polčasu, strel ni bil nevaren.

Igralci Olimpije so do konca neuspešno poskušali zatresti domačo mrežo. Strela Vombergarja in  Andrijašića nista bila natančna. Ivanović in Elšnik sta streljala prerahlo za Janžekoviča.

Podoben nogomet smo gledali tudi v drugem polčasu, le z manj streli na gol.

V 65 minuti je imel po napaki Koruna domači napadalec Jauk izjemno priložnost. S kakih sedmih metrov je za las zgrešil daljši kot vratarja Freliha.

V 74 minuti lepa priložnost za Olimpijo. Strel Boakyea je Azemović izbil iz gol črte.

Do konca tekme poskusi igralcev Olimpije niso obrodili sadov. Aluminij se je obranil, tekma se je končala brez golov 0:0.

Aluminij je lahko s točko zadovoljen. Postavili so se defenzivno, čakali na morebitne protinapade. Uspeli so dobro zaustaviti Ivanovića in Vombergerja. Tretjo spomladansko tekmo so neporaženi, lovijo rešilno osmo mesto.

Igralci Olimpije so poizkušali maksimalno izkoristiti včerajšnji spodrsljaj Maribora. To jim je uspelo le delno, točka danes jih ne bo čisto zadovoljila. Sicer so bili boljši, imeli veliko premoč v strelih na gol. Vendar zadetka niso dosegli, napadalci so danes zatajili.

Lestvica: Olimpija 42, Maribor 40, Mura 37, Domžale 32, Bravo in Koper 30, Celje in CB24 Tabor 26, Aluminij 20, Gorica 14 točk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine