9.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Klub WNBA Phoenix Mercury je zaskrbljen zaradi igralke, pridržane v Rusiji

Piše: C. R.

V klubu WNBA Phoenix Mercury pravijo, da so zaskrbljeni za “varnost, fizično in duševno zdravje” Brittney Griner potem, ko je bila srednja igralka pridržana v Rusiji zaradi tihotapljenja mamil.

Američanka dobitnica zlate olimpijske medalje naj bi bila februarja priprta na moskovskem letališču potem, ko so v njeni prtljagi našli olje iz konoplje.

V primeru obsodbe bi ji lahko grozila kazen do 10 let zapora v ruskem zaporu.

V Phoenixu pravijo, da so “seznanjeni s situacijo in jo pozorno spremljajo”.

Izjava kluba WNBA je bila objavljena na Twitterju potem, ko je ruska zvezna carinska služba sporočila, da so ameriško košarkarico prijeli, ko so uradniki na letališču Šeremetjevo v ročni prtljagi našli kartuše za vape, ki so vsebovale hašiševo olje.

Ruska tiskovna agencija TASS, ki se sklicuje na vir iz organov pregona je igralko medtem identificirala kot 31-letno Grinerjevo, ki v državi med sezono WNBA igra od leta 2015.

“Ostajamo v stalnem stiku z njeno družino, njenim zastopstvom, WNBA in NBA,” so sporočili iz kluba.

“Brittney imamo radi in jo podpiramo trenutno pa so naša glavna skrb njena varnost, telesno in duševno zdravje ter njena varna vrnitev domov.”

USA basketball je sporočila, da “spremlja pravni položaj v katerem se nahaja” Grinerjeva.

“Brittney se je v času svojega dolgega službovanja v košarki ZDA vedno obnašala nadvse profesionalno njena varnost in dobro počutje pa sta naša glavna skrb,” so sporočili iz vodstvenega organa.

Vir: BBC.com

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine