21.9 C
Ljubljana
nedelja, 28 aprila, 2024

Kidričani prekinili domžalski niz zmag

Piše: Samo Vidovič

Moštvi sta si razdelili točke

Prvoligaši igrajo ta teden v zgoščenem ritmu. Na sporedu je že 24 krog prvenstva, ki ga bodo odigrali v treh igralnih dneh.

Danes je bila odigrana tekma med Aluminijem in Domžalami.

Aluminij nujno potrebuje točke, trije zaporedni spomladanski porazi so Šumarje prikovali na dno lestvice.

Domžalčani ravno obratno, na lestvici so napredovali, v zadnjih treh krogih so trikrat zmagali in so trenutno najuspešnejše moštvo pomladi.

Že na začetku tekme se je videlo, da so gostje boljše moštvo. Imeli so pobudo in v 8.minuti prvo priložnost na tekmi. Po kotu Ibričića je Klemenčiču zadetek z izjemno obrambo preprečil domači vratar Janžekovič.

Domači so prvič resneje napadli v 20.minuti, toda brez nevarnega zaključka za vratarja Domžal Mulalića. Podobno je bilo tudi dve minuti kasneje, ko je bil Pečnik v ugodni situaciji, vendar si ni dobro zaustavil žoge.

V 35.minuti druga velika priložnost za goste. Po strelu Jakupovića s štirinajstih metrov se je spet izkazal Janžekovič.

Šele v 39.minuti smo videli tudi prvi strel domačih v okvir gostujočih vrat, strel Marinška pa je bil prerahel za Mulalića.

Ob koncu polčasa je poskušal še Jakupović, toda rezultat se ni spremenil,  moštvi sta na odmor odšli brez zadetkov.

V drugem polčasu so najprej zapretili domači, strel Šrolerja z razdalje je švignil mimo leve vratnice domžalskih vrat.

V 63.minuti je domžalski protinapad s strelom s šestnajstih metrov zaključil Husmani, Janžekovič je strel obranil.

V 68.minuti pa so domači nepričakovano povedli. Po dolgi akciji, ko obrambo gostov ni uspela izbiti žoge iz svojega kazenskega prostora,  je Marinšek s pomočjo Šoštarič-Karića, katerega je žoga ob poti na gol zadela, premagal Mulalića.

Gostje so do izenačenja prišli v 79.minuti, ko je z velemojstrskim strelom s prostega strela zadel Jakupović.

Do konca tekme sta obe moštvi poskušali priti do zmage, vendar nista uspeli dati odločujočega zadetka. Na koncu sta si pravično razdelili točke, bilo je 1:1.

Aluminij je proti močnemu nasprotniku odigral najboljšo tekmo pomladi. Kidričani so bilo zelo blizu tudi vsem trem točkam. Popolno veselje jim je preprečil Jakupović. Še vedno imajo predvsem v napadu še veliko rezerve. Tu se morajo izboljšati. Obramba na čelu z vratarjem Janžekovičem pa je bila tokrat na nivoju. Točka jim vliva upanje za naprej, da se s serijo dobrih rezultatov pomaknejo z dna tabele.

Domžalčani pa so končali niz zmag. Čeprav so bili boljši, niso uspeli priti do vodilnega zadetka. Igrali so nekoliko slabše kot na zadnjih tekmah, morda so nasprotnika podzavestno nekoliko podcenjevali. Na koncu so morali reševati točko, zato so lahko z rezultatom zadovoljni. Enajst točk na petih spomladanskih tekmah je gotovo uspeh.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine