8.7 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Kek obelodanil seznam za San Marino, Kosovo in Moldavijo

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na prijateljski tekmi s San Marinom ter obračunih lige narodov na Kosovem in v Moldaviji. Zraven je tokrat tudi Mario Jurčević, selektor pa je poklical tudi Sandija Lovrića.

“Smo v novem položaju s tremi tekmami v enem oknu in to narekuje kakšno ime več na seznamu. V ligi narodov pa so igralci suspendirani že po drugem kartonu, zato lahko skozi teden pride na seznam še kakšno novo ime, tudi zaradi tega, ker bomo iz Prištine potovali neposredno v Kišinjov. Pričakovanja pa so jasna, želim zmagati na vsaki tekmi, od San Marina do Moldavije. Bosta pa gostovanji dali kakšno informacijo več in pokazali, v katero smer se razvijamo,” je pojasnil Kek, ki zaradi omejitev glede novega koronavirusa spet nima na voljo igralcev iz ZDA in Azije.

Slovenija je v ligi narodov že odigrala dve tekmi, obe doma, in sicer z Grčijo 0:0, z Moldavijo pa 1:0. V ligi C in skupini 3 imata po štiri točke Grčija in Slovenija, Moldavija in Kosovo pa po eno.

Tekmo na Kosovem bodo Kekovi izbrani igrali 11. oktobra, v Moldaviji pa bodo gostovali 14. oktobra. Že 7. oktobra pa bodo Slovenci na prijateljski tekmi v Stožicah gostili San Marino.

S slednjim so se Slovenci merili štirikrat in štirikrat zmagali (2:0, 6:0, 3:0, 5:0). S Kosovom Slovenija še ni igrala, z Moldavijo pa je igrala trikrat (1:0, 2:1, 3:0). Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 64., Kosovo je 116., Moldavija 175., San Marino pa 210.

* Seznam za prihajajoče tekme:
– vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Salernitana), Matjaž Rozman (Celje);
– branilci: Miha Mevlja (Soči), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Nejc Skubic (Konyaspor), Jure Balkovec (Karagumruk), Miha Blažič (Ferencvaros), Nemanja Mitrović (Maribor), Jon Gorenc Stanković (Sturm Gradec), Mario Jurčević (Osijek);
– vezisti: Jasmin Kurtić (Parma), Miha Zajc (Genoa), Jaka Bijol (Hannover), Amedej Vetrih (Rizespor), Rajko Rep (Hartberg), Nino Kouter (Mura), Sandi Lovrić (Lugano), Dejan Petrović (Rapid Dunaj);
– napadalci: Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Andraž Šporar (Sporting Lizbona), Damjan Bohar (Osijek), Haris Vučkić (Real Zaragoza), Blaž Kramer (Zürich).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine