15.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Kek ni več trener Rijeke

Slovenski strokovnjak Matjaž Kek ni več trener hrvaškega prvoligaša Rijeke, poroča reški Novi list. Kot piše omenjeni časnik, je Kek ostal brez službe po prvenstvenem porazu proti Gorici (1:2), po katerem je odstopil z mesta trenerja.

 

“Po tekmi sem se slišal s predsednikom Damirjem Miškovićem in od tega trenutka dalje nisem več trener Rijeke. Jaz najbolj odgovarjam za rezultate, v tem trenutku pa je treba nekaj zamenjati. Rijeka bo ostala moj klub, hvala vsem, ampak odhajam,” je na novinarski konferenci po omenjeni tekmi dejal Kek in zapustil prizorišče.

Rijeki v tej sezoni ne gre nič po načrtih, znova je ostala brez tekem v skupinskem delu evropske lige, v domačem prvenstvu pa je na petem mestu s sedmimi točkami zaostanka za vodilnim Dinamom, ki ima tekmo manj. Pod vprašajem naj bi bila tudi služba športnega direktorja Srećka Juričića.

Sedeminpetdesetletni Kek je sicer na Reki deloval vse od februarja 2013, lani je podaljšal pogodbo do junija 2020 in tam požel številne simpatije, ne nazadnje je v sezoni 2016/17 Rijeko popeljal tako do njenega prvega državnega naslova kot tudi pokalnega. Z njo je sicer osvojil še en pokal in hrvaški superpokal 2014.

V sezonah 2013/14 in 2014/15 je ekipo vodil v skupinskem delu evropske lige, bil pa je večkrat izbran za najboljšega trenerja na Hrvaškem in tudi v Sloveniji.

Kek je sicer v igralski karieri kot branilec največji pečat pustil v Mariboru, ki ga je pozneje tudi uspešno vodil do leta 2004. Zatem je bil selektor slovenske vrste do 15 in 16 let ter tudi članske, s katero se je prebil na svetovno prvenstvo 2010 v Južnoafriško republiko. V letih 2011 in 2012 je vodil še savdijski Al-Ittihad.

Zadnje novice

Sorodne vsebine