10 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Kdor zna se mu najpogosteje tudi posreči-Celje bo julija gostilo mladinsko rokometno prvenstvo za dekleta U-19

Piše: C. R.

Celje bo v juliju gostilo mladinsko rokometno prvenstvo za dekleta U-19, Športni dogodek bo doma in v tujini spremljalo okoli 25 milijonov ljudi

Evropsko nogometno prvenstvo U-21, se zdaj znova pripravljamo na pomembni športni dogodek. Celje bo v dvoranah Zlatorog in Golovec od 8. do 18. julija gostilo mladinsko rokometno evropsko prvenstvo za dekleta U-19. Verjamemo, da se bomo tudi tokrat izkazali kot odlični gostitelji in da se bodo dekleta iz Slovenije in tujine pri nas dobro počutila. Pričakujemo, da bodo igralke v naše mesto prišle skupaj s svojimi starši, trenerji in ostalimi člani ekipe. Če štejemo še njihove navijače, bo v času prvenstva v Celje prišlo okoli 750 gostov, ki si bodo v prostem času zagotovo ogledali naše mesto in naše zgodovinske, kulturne ter turistične znamenitosti. Rokometni športni dogodek bo tako znova velika priložnost za promocijo. 

V Celju se bo pomerilo 16 najboljših evropskih reprezentanc, zato bo prvenstvo medijsko zelo odmevno. Predvideno je, da si bodo lahko ljubitelji ženskega rokometa v vseh državah udeleženkah tekme ogledali v televizijskem prenosu.  Tekem bo okoli 28, ogledalo pa naj bi si jih kar 25 milijonov gledalcev. Če bodo epidemiološke razmere tako ugodne, da si bodo gledalci tekme lahko ogledali tudi v živo, potem bo vzdušje v mestu še boljše. Navijači s svojo pozitivno energijo poskrbijo za živahen utrip tako na tribunah kot tudi na mestnih ulicah. Če bodo tekme odprte za gledalce, bo vstopnice mogoče kupiti pred vhodom v dvorani Golovec in Zlatorog.

V preteklosti je Celje gostilo že štiri velika rokometna evropska tekmovanja. Leta 2004 je bilo Celje eno izmed mest gostiteljic članskega evropskega rokometnega prvenstva. Leta 2017 je bilo pri nas mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-19, leto kasneje je bilo mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za fante U-20, ko smo  pred nabito polno dvorano Zlatorog postali evropski prvaki. Leta 2019 je bilo kadetsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-17.

Celje – najbolj športno mesto v Sloveniji 

V Celju vedno znova z veseljem in ponosom povemo, da smo najbolj športno mesto v Sloveniji.

Imamo sodobno športno infrastrukturo, veliko športno – rekreacijskih površin, srčne navijače in  odlične športnice ter športnike, ki nas razveseljujejo s svojimi odličnimi rezultati in nosijo dobro ime našega mesta širom sveta. V našem mestu deluje kar 81 športnih klubov in društev, ki  že vrsto let veliko pozornosti namenjajo vzgoji mladih vrhunskih športnikov, skrbijo za rekreacijo odraslih ter za interesne vadbe predšolskih in šolskih otrok.

V Mestni občini Celje si po svojih najboljših močeh prizadevamo, da bi imeli člani športnih društev dobre pogoje za treninge, zato vsako leto vlagamo v razvoj infrastrukture in jim pomagamo s finančnimi spodbudami. Preko javnega razpisa smo lani 74 športnim društvom iz proračuna namenili 877.500 evrov. 150.000 evrov smo razdelili preko javnega razpisa za financiranje promocije Mestne občine Celje skozi šport. Tudi letos športnim društvom preko razpisa namenjamo enak znesek. Zavedamo se, da je za dobre rezultate potrebno zelo veliko trdega dela, odrekanja in predanosti, zato smo zelo veseli in ponosni, kadar lahko gostimo odlične športnice in športnike.

Vir: Mestna občina Celje

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine