5.7 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Katar-Slovenija 0:0

Piše: Samo Vidovič

Slab prvi in dober drugi polčas Slovenije

Slovenska nogometna reprezentanca je v Katarju odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Tokrat je bil njen nasprotnik reprezentanca Katarja.

Domači so bolje začeli, igrali so hitreje, njihove podaje so bile bolj natančne.

Vratar Slovenije Jan Oblak je bil v prvih petnajstih minutah dvakrat na preizkušnji.

Najprej ga je v peti minuti s strelom z razdalje ‘ogrel’ Ali, deset minut pa je precej bližje njegovemu golu poskušal Afif, Oblak je žogo odbil v kot.

V nadaljevanju smo gledali slabo tekmo, brez pravih akcij, preigravanj.

Do 42.minute si ni dogajalo praktično nič. Takrat pa je Afif pobegnil po desni strani in s strani streljal, Oblak je bil dobro postavljen in je strel odbil.

Slovenija, tako kot pred tremi dnevi protinapad Hrvaški, v prvem polčasu v napadu ni pokazala absolutno nič. Videli smo le en strel na vrata Katarja in sicer Kurtića, ki je poskusil s tridesetih metrov s prostega strela, a ni bil natančen.

Drugi polčas so naši začeli bolje, Katar prvih sedem minut skorajda ni prišel čez polovico.

V 52.minuti pa hiter protinapad domačih, Afif je z leve strani močno streljal, Oblak je bil spet na mestu in je žogo odbil v kot.

V 56.minuti končno prva priložnost za naše. Šeško je z leve strani streljal v dolgi kot domačih vrat, zgrešil ga je za kakšen meter.

Devet minut kasneje smo videli lepo akcijo Slovenije po levi strani. Kombinacijo Sikoška in Kurtića je zaključil na drugi strani Stojanović, tokrat se je izkazal domači vratar Al Sheeb.

V 70.minuti hitra akcija naših, Šeško je po globinski žogi z desne strani sam prišel do Al Sheeba, vendar je slabo streljal.

Minuto zatem bi lahko zadel Bijol, a se po gneči v domačem kazenskem prostoru ni znašel. Žoga ga je presenetila, ko je bil v ugodni situaciji za zadetek.

V 74.minuti sta na kratkem prostoru kombinirala Šeško in Celar, slednji je z roba kazenskega prostora zadel vratnico.

Ob koncu tekme je bilo po kotu domačih vroče v kazenskem prostoru Slovenije, na koncu se je vse končalo srečno za naše. Rezultat 0:0 je realen, Katar je bil boljši v prvem, Slovenija v drugem polčasu.

Videli smo dva različna polčasa naše reprezentance. Prvi je bil slab, brezidejen, manjkala je kombinatorika, preveč je bilo nepotrebnih napak pri podajah.

Drugi pa je bil veliko boljši. Naši so si pripravili nekaj lepih priložnosti, ki so bile posledica dobrih kombinacij, akcij. Veliko bolje sta funkcionirala oba boka, sredina igrišča, posest žoge je bila vseskozi na strani Slovenije. Manjkal je samo zadetek.

Katar je reprezentanca srednjega razreda, z nekaj dobrimi posamezniki. Na svetovnem prvenstvu lahko morda koga presenetijo, vsekakor pa Katarci možnosti za kaj več nimajo. Prvi polčas so bili solidni, v drugem pa v popolnoma podrejeni vlogi.

Ti dve prijateljski tekmi v Katarju sta selektorju Matjažu Keku in njegovemu strokovnemu štabu dali možnost za preizkušanje nekaterih novitet v igri. Igra s tremi v zadnji liniji je bila v fazi obrambe zelo solidna, Slovenija je v dveh tekmah prejela le en gol. Pa še ta je bil plod individualne napake pri izbijanju žoge.

Večji problemi so bili v fazi napada, praktično celo tekmo proti Hrvaški in prvi polčas včeraj v tej prvini igre nismo videli nič.

Šele drugi polčas proti Katarju je bil spodoben, to naj bi bil tudi nek smerokaz v prihodnje. Z vstopom nekaterih rezervistov ob polčasu je bilo precej bolje.

Dejstvo je, da brez Iličića ni tiste prodornosti, individualne sposobnosti v napadu. Ampak počasi se bo treba navaditi na igro brez njega, staviti pa predvsem na Šeška, ki se razvija v odličnega napadalca. Morda bo ‘izskočil’ še kdo od mladih, vsekakor pa čaka Keka in njegove pomočnike težko delo v prihodnosti. Velike izbire kakovostnih ofenzivnih igralcev Slovenija v tem trenutku nima.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine