15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Katalonci ostali brez osmine finala

Piše: Samo Vidovič

S tekmami 6.kroga v skupinah od E do H se je sinoči končal skupinski del tekmovanja Lige prvakov. Barcelona je gostovala v Münchnu, kjer se je poskušala z zmago uvrstiti v osmino finala. Bayern teh skrbi ni imel, saj si je s petimi zmagami osmino finala zagotovil že pred časom. 

Katalonci so začeli pogumno, z željo dati gol, ki bi jih približal cilju. Nekajkrat so nevarno napadli Bavarce, toda pravega zaključka ni bilo. Predvsem Dembele v 20.minuti bi lahko bolje zaključil protinapad.

V 27.minuti je sledil pobeg Müllerja in podaja proti Lewandowskemu, vratar Barcelone Ter Stegen je s hrabro intervencijo ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

V 34.minuti vodstvo Bavarcev. Lewandovski je podal, Müller pa z glavo premagal Ter Stegna. Branilec gostov Araujo je žogo sicer izbil, a za golovo črto.

Nato sta sledila poskusa Müllerja in Dembeleja, ki nista prinesla spremembe izida.

Potem pa v 43.minuti strel Saneja z dvajsetih metrov, na katerega je Ter Stegen reagiral začetniško. Popolnoma napačno je ocenil let žoge, ki je na začudenje vseh končala v mreži za njegovim hrbtom.

V 47.minuti najlepša akcija tekme, ki je z zadetkom ni uspel kronati Sane.

V 62.minuti 3:0. Davis je podal, Musiala pa je pred golom samo podstavil nogo. Obrambni igralci Barcelone so bili le v vlogi statistov.

Sledile so menjave na obeh straneh, tempo igre je padel, tekma je bila odločena. Ostalo je pri 3:0 za Bayern.

Bavarci so po prvi tretjini tekme dvignili ritem. Zdelo se je, da so hitrejši, gostje jim niso uspeli slediti. Trenutno so za klaso boljši od Kataloncev, ki so bili v drugi tretjini tekme v povsem podrejenem položaju. Nekdanji evropski velikan je v žalostnem stanju, poslovil se je že po skupinskem delu tekmovanja. Bayern pa je eden glavnih favoritov za naslov, Bavarci delujejo močno, kot dobro namazan stroj. Z lahkoto so zmleli vse nasprotnike v svoji skupini.

V osmino finala so se iz skupin od E do H uvrstili še Benfica, Manchester United, Lille, RB Salzburg, Juventus in Chelsea. Zadnjega udeleženca osmine finala bomo dobili danes, saj je bila tekma med Atalanto in Villarrealom, ki bo odločala o drugem mestu v skupini F, zaradi snega preložena.

Rezultati 6.kroga in lestvice po skupinah od E do H:

Skupina E

Bayern-Barcelona 3:0

Benfica-Dinamo Kijev 2:0

Lestvica: Bayern 18, Benfica 8, Barcelona 7, Dinamo 1 točka

Skupina F

Manchester United-Young boys 1:1

Atalanta-Villarreal preloženo

Lestvica: Manchester United 11, Villarreal 7, Atalanta 6, Young boys 5 točk

Skupina G

Wolfsburg-Lille 1:3

Red Bull Salzburg-Sevilla 0:1

Lestvica:  Lille 11, RB Salzburg 10, Sevilla 6, Wolfsburg 5 točk

Skupina H

Juventus-Malmö 1:0

Zenit-Chelsea 3:3

Lestvica: Juventus 15, Chelsea 13, Zenit 5, Malmö 1 točka.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine