11.5 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Karničnik prestopil iz Mure v Ludogorec

Piše: Samo Vidovič

Slovenski reprezentant Žan Karničnik je postal novi igralec bolgarskega kluba Ludogorec iz Razgrada. O prestopu v ta klub se je govorilo že nekaj dni, saj je bil Karničnik na listi želja Anteja Šimundže, ki je pred dobrim tednom dni postal novi trener Ludogorca.

Karničnik je imel na koncu “na mizi” več konkretnih ponudb. Prva je prišla iz ruskega prvoligaša Kryla Sovjetov iz Samare. Zanimanje zanj sta pokazala tudi avstrijski Sturm in Crotone iz italijanske Serie B. Na koncu je sprejel ponudbo aktualnega bolgarskega prvaka in odšel v klub, s katerim se je Mura lani srečala v kvalifikacijah za skupinski del Lige prvakov.

Odločitev je bila po svoje lažja predvsem zato, ker bo v Ludogorcu še naprej delal s trenerjem, s katerim sta sodelovala zadnja štiri in pol leta. Šimundža je tudi v veliki meri zaslužen za igralski razvoj Karničnika, ki se je v letošnji sezoni prebil tudi do reprezentance. Za našo izbrano vrsto je debitiral oktobra proti Malti in do sedaj zabeležil štiri nastope.

27-letni Radeljčan je v prvi slovenski ligi nastopil 122-krat in se 10-krat vpisal v listo strelcev. Debitiral je maja 2017 v dresu Maribora proti Aluminiju. To je bila tudi edina njegova tekma za vijoličaste v prvi ligi. V sezoni 2016/17 je igral za Maribor B v tretji slovenski ligi. Ker Maribor v njem očitno ni videl potenciala, se je poleti istega leta preselil v Muro, ki je takrat igrala v drugi ligi. Ta prestop se je pokazal kot najboljša poteza v njegovi karieri. In ena večjih napak mariborske stroke v zadnjih petih letih. Čeprav je bil v prvih dveh letih pri Prekmurcih velikokrat na klopi, si je kasneje izboril mesto v najboljši enajsterici črno belih. Še posebno dobro je igral v zadnjih dveh letih in je eden najzaslužnejših za naslov pokalnega in državnega prvaka Mure. Njegove dobre igre niso ušle niti selektorju slovenske reprezentance Matjažu Keku, ki ga je konec lanskega leta vpoklical med izbrance. S svojimi igrami v naši najboljši vrsti je poziv popolnoma opravičil.

Sedaj ga čaka novo dokazovanje, prvič v svoji karieri bo igral v tujini. Zanj je seveda pozitivno, da ima ob sebi trenerja, ki ga dobro pozna in mu zaupa. Želimo mu, da bo v Ludogorcu še dvignil nivo svoje igre in uspešno nadaljeval svojo igralsko kariero. Kvaliteto za to vsekakor ima. Konec koncev ni bil brez razloga proglašen s strani nekaterih medijev za najboljšega igralca prve slovenske nogometne lige za leto 2021.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine