7.9 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Kakšna škoda! Ne bo kristalnega globusa za Ilko Štuhec – z današnjim padcem zanjo konec sezone

Svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec je po padcu na današnjem smuku v Crans Montani že končala sezono. Iz njene ekipe so sporočili, da je podroben zdravniški pregled pokazal poškodbi obeh kolen, zaradi česar Mariborčanka ne bo mogla nadaljevati letošnje sezone.

 

Današnja tekma se je za Štuhčevo slabo končala; kot prva tekmovalka je po dobro odpeljanem zgodnjem delu v sredinskem delu po predolgem skoku izgubila ravnotežje in padla. S precejšnjo hitrostjo je nato pristala v zaščitnih ogradah, a se je po ob pomoči delavcev ob progi rešila iz mrež in se celo sama na smučeh spustila do ciljne arene.

Čeprav je na prvi pogled kazalo, da padec ni imel resnejših posledic, se je Mariborčanka, ki je v tej zimi uprizorila udarno vrnitev v belo karavano po resni poškodbi kolena sezono prej, kasneje zaradi bolečin v kolenih odpravila na preiskave v bolnišnico.

Podrobnejše preiskave pa so pokazale, da padec ni bil tako nedolžen. Posledice so takšne, da se je letošnja sezone končala že danes, so popoldne sporočili iz tabora dvakratne svetovne prvakinje in trenutno tretje smučarke v smukaškem seštevku svetovnega pokala.

Kot so sporočili iz ekipe Ilke Štuhec, so preiskave po današnjem padcu na smuku pokazale poškodbe obeh kolen. Preiskave v bolnišnici v Crans Montani so pokazale, da si je najboljša slovenska smučarka strgala zadnjo križno vez v levem kolenu in utrpela še udarec v kost v desnem kolenu. Obe koleni je imela Mariborčanka v svoji karieri že poškodovani.

Štuhčevo bodo še danes prepeljali v Basel, kjer bo dodatne preglede kolen danes opravil Niklaus Friedrich, ki je Ilko Štuhec v preteklosti že uspešno operiral. Časovni okvir nadaljnjih aktivnosti in zdravljenja poškodb bo znan po pregledu v Baslu, kjer bodo Ilko Štuhec po vsej verjetnosti tudi operirali.

O tem, kako bo predvidoma potekala vrnitev na bele strmine, pa bodo iz njenega tabora obvestili v naslednjih dneh.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine