10.9 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Kakšna čast! Največji košarkarski zvezdnik lige NBA LeBron James pravi, da se ne bi branil igranja z Dončićem!

Prvi zvezdnik severnoameriške košarke LeBron James se ne bi branil igranja s slovenskim čudežnim dečkom Luko Dončićem, ki igra svojo premierno sezono v ligi NBA v vrstah Dallas Mavericks. “Kralj James” je takšno možnost omenil v slačilnici po zmagi Los Angeles Lakers nad New Orleans Pelicans.

 

Veliko prahu je dvignila nedavna Jamesova izjava, da bi bilo čudovito igrati s košarkarjem New Orleans Pelicans Anthonyjem Davisom, s čimer naj bi James Davisa napeljeval k prestopu. Tako je vsaj menil trener Orleansa Alvin Gentry. Napeljevanje igralcev k prestopu je v najmočnejši košarkarski ligi na svetu prepovedano.

“Mislil sem, da če govoriš o igralcu s pogodbo, da je to napeljevanje. Ampak to sem samo jaz. V ligi sem zgolj 31 let. Kaj pa jaz vem?” je v petek zjutraj dejal Gentry, ki pa se je do večera pomiril in povedal, da, če je odgovarjal na novinarjevo vprašanje, ni imel veliko izbire, ter dodal, da Davis ni na voljo.

Lakersi so s 112:104 premagali New Orleans, James pa je po tekmi dal jasno povedal, da ni šlo za napeljevanje. “Vprašajte me, ali bi rad igral s Kevinom Durantom. Vprašajte me zdaj,” je dejal novinarki v slačilnici.

Preden bi ga lahko vprašala je James že odgovoril: “Seveda. Vprašajte me, ali bi rad igral z Jimmyjem Butlerjem. Dajte. Vprašajte me o Kyrieju Irvingu. Giannisu (Antetokounmpu). Vprašajte me o (Joelu) Embiidu. Benu Simmonsu. Dajte, o vseh. Luki Dončiću. Vprašajte me,” se je razgovoril košarkar jezernikov.

“Dajte no, to ni znanost. Rad bi igral z veliko odličnimi košarkarji. Tak pač sem … In igram po pravilih,” je še dodal trikratni prvak lige NBA.

James je pri zmagi Los Angeles Lakers dosegel tretjega trojnega dvojčka v sezoni. V statistiko je vpisal 22 točk, 14 podaj in 12 skokov ter s tem svojemu moštvu pomagal do šeste zaporedne domače zmage.

Zadnje novice

Sorodne vsebine