22.8 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Kajakaš Peter Kauzer izpadel že v kvalifikacijah

Piše: C. R.

Na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Liptovskem Mikulašu Slovencem ne gre po načrtih. Po dveh dnevih so še brez kolajne, kar se na tekmovanjih najvišje ravni, kjer so na sporedu ekipne tekme, zgodi redko, prav tako pa se ne dogaja pogosto, da najboljši kajakaš Peter Kauzer izpade že v kvalifikacijah.

Tako Hrastničana, ki je na Slovaškem neuspešno branil bronasto kolajno s prejšnjega prvenstva v Ivrei, danes ne bo moč spremljati v polfinalu in finalu, v njegovi odsotnosti pa bo tako glavni slovenski adut v zaključnih bojih kajakašev in kajakašic nekdanja svetovna prvakinja in branilka srebrne medalje iz Ivree Eva Terčelj.

Ljubljančanka tako kot mnogokrat prej stopnjuje svojo formo, na treningih pred začetkom prvenstva se ni dobro počutila, v kvalifikacijah pa je bilo že bolje, že v prvi vožnji je dosegla osmi čas in se gladko uvrstila v polfinale.

“Led sem prebila, zdaj bo šlo zares. V kvalifikacijah sem bila zadovoljna s pristopom in nastopom, prikazala sem vožnjo, na kateri lahko gradim,” je po kvalifikacijah dejala Terčeljeva.

Poleg Terčeljeve bo v polfinalu pri ženskah nastopila mlada in nadarjena Eva Alina Hočevar, ki je imela v kvalifikacijah najboljši čas druge vožnje. Tako za Hočevarjevo kot za edinega moškega predstavnika Martina Srabotnika bi uvrstitev v finale pomenila velik uspeh, poroča STA.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine