2.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Kajakaš Oven na tekmi svetovnega pokala drugi, kanuist Cof tretji

Ljubljanski kajakaš Simon Oven je na tekmi svetovnega pokala na divjih vodah na Vrbasu v Banjaluki osvojil končno drugo mesto. Med kanuisti se je izkazal Blaž Cof, ki je zasedel tretjo mesto.

Slovenski predstavniki so bili na prvi tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni razpoloženi, saj se je v konkurenci kajakašev vsem šestim reprezentantom uspelo uvrstiti v najboljšo petnajsterico.

Z drugim mestom je največ iztržil novi svetovni prvak v klasičnem spustu Simon Oven. Za zmagovalcem Francozom Felixom Bouvetom je zaostal za 1,26 sekunde. Omenjena tekmovalca pa sta bila razred zase, saj je tretjeuvrščeni Francoz Maxence Barouh za zmagovalcem zaostal za 16 sekund.

Tik pod stopničkami je preizkušnjo klasičnega spusta končal aktualni svetovni prvak v sprintu na divjih vodah Nejc Žnidarčič, Anže Urankar je bil peti, Maks Frančeškin deveti, Tim Novak trinajsti, Vid Debeljak pa je osvojil petnajsto mesto.

Med kanuisti se je na zmagovalni oder povzpel aktualni svetovni prvak v sprintu na divjih vodah Blaž Cof, ki je na v klasiki osvojil tretje mesto. Pred njim sta bila le Čeh Ondrej Rolenc in Francoz Louis Lapointe.

Danes bo na Vrbasu na sporedu še tekma svetovnega pokala v sprintu na divjih vodah.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine