4.8 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Južna in Severna Koreja razmišljata o skupni kandidaturi za olimpijske igre 2032

Južnokorejski predsednik Moon Jae-in je na današnjem srečanju s severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom v Pjongjangu omenil možnost, da bi se državi potegovali za skupno organizacijo poletnih olimpijskih iger leta 2032.

 

Južnokorejski minister za šport Do Jong-hwan je že pred nekaj dnevi na sestanku s kitajskimi in japonskimi kolegi dejal, da bi v tem primeru olimpijske igre organizirali v Seulu in Pjongjangu.

V južnokorejskem Pyeongchangu vso bile februarja letos že zimske olimpijske igre, Seul pa je leta 1988 gostil najboljše športnice in športnike na poletnih olimpijskih igrah.

Na letošnjih zimskih olimpijskih igrah sta obe Koreji sestavili skupno žensko hokejsko reprezentanco, na letošnjih azijskih igrah v Džakarti pa sta se dogovorili za nadaljnje sodelovanje na področju športa.

Naslednje poletne olimpijske igre bodo leta 2020 v Tokiu, zatem leta 2024 v Parizu, leta 2028 pa v Los Angelesu. Namero za organizacijo mikavnega športnega dogodka v letu 2032 so že izrazili v Nemčiji, organizirali naj bi ga v Düsseldorfu, Dortmundu, Kölnu in Bonnu, o kandidaturi razmišljajo tudi v indonezijski Džakarti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine