3.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Juventus ostal brez četrtfinala, rešiti ga ni mogel niti Ronaldo

Piše: Samo Vidovič

V prvih dveh povratnih tekmah osmine finala Lige prvakov sta v Torinu igrala Juventus in Porto, v Dortmundu pa Borussia in Sevilla.

Juventus je imel aktiven rezultat iz prve tekme. Poraz z 1:2 je pri njih vzbujal optimizem pred povratno tekmo. Porto je seveda hotel prednost zadržati. Že v tretji minuti bi lahko Juventus povedel, Morata je streljal z glavo, vratar gostov Marchesin je odlično obranil.
Takoj se je tudi videlo, da želi Porto doseči gol in ne samo braniti rezultat. V šesti minuti je Taremi zadel prečko. Potem pa je v 19. minuti Porto uresničil svoje želje. Po nepotrebnem prekršku v kazenskem prostoru domačih je S. Oliveira iz enajstmetrovke rutinirano zadel. Porto je nato še naprej več poskušal s streli na gol. Moratta je imel v 29. minuti svojo drugo priložnost, gostujoči vratar Marchesin je bil na mestu. Porto se je do konca polčasa pomaknil nazaj. Igral je tudi s šestimi igralci v zadnji liniji, prostora za napadalce Juventusa ni bilo.
V 49. minuti je Juventus izenačil. Ronaldo je lepo pripravil strel Chiesi, ta pa je “počistil pajčevino” z levega zgornjega kota gola gostov. Izjemno natančen strel. Potem je Taremi v dveh minutah dobil dva rumena kartona in je bil izključen. V 56. minuti je Chiesa zadel vratnico. V 63. minuti je isti igralec po predložku Cuadrada z glavo zadel za vodstvo domačih. Cuadrado je v sodnikovem podaljšku zadel prečko, potem pa smo gledali podaljške.
Odločitev o četrtfinalistu je prišla v 115. minuti. S. Oliveira je s prostega strela s 25 metrov po tleh, skozi živi zid, premagal vratarja Szczesnyja. Juventus je že naslednjo minuto sicer spet povedel. Rabiot je z glavo zadel po kotu z leve strani. Vendar jim je za četrti gol in uvrstitev v četrtfinale zmanjkalo časa. Veliko razočaranje za domače, Porto se je s skupnim rezultatom 4:4 in golom več v gosteh uvrstil naprej.
Na drugi tekmi je Borussia obranila prednost 3:2 iz prve tekme. Haaland je  v 35. in 54. minuti iz enajstmetrovke povedel domače vodstvo z 2:0. Zgledalo je, da se bodo zlahka uvrstili v četrtfinale. Vendar se gostje, ki so imeli večji del tekme pobudo, niso predali. En Nesyri je najprej iz enajstmetrovke v 69. minuti znižal, v sodnikovem podaljšku pa izenačil. Na koncu je malo manjkalo, da tudi na tej tekmi ni bilo podaljškov. Borussia je zmagala s skupnim rezultatom s 5:4.
Danes sta na sporedu tekmi med Paris SG-jem in Barcelono ter Liverpoolom in RB Leipzigom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine