11.2 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Jure Vnuk: Jesenice so malo padle, mi pa smo naredili korak naprej

Hokejisti SŽ Olimpije so v tretji finalni tekmi državnega prvenstva v gosteh premagali Sij Acroni Jesenice s 4:3 (0:1, 3:1, 1:1). Izid v zmagah so znižali na 1:2, naslednja tekma bo v soboto v Ljubljani.

 

Danes so za Jeseničane zadeli Andrej Tavželj (14.), Miha Logar (33.) in Jaka Sodja (51.), za Ljubljančane pa Gal Koren (25., 26. in 52.) in Luka Zorko (32.).

Na prvih dveh tekmah so Jeseničani zmagali s 3:2 in 5:3.

Jeseničani so imeli priložnost, da bi z zmago ponovili lanski uspeh in se naslova veselili pred domačimi navijači. A njihovi tekmeci so jim preprečili načrte, s šele drugo zmago na medsebojnih tekmah v sezoni pa so končno odločitev prestavili vsaj do sobote. Če bodo zmagali še takrat, pa bo o letošnjem prvaku odločala peta tekma na Jesenicah 16. aprila.

Izjave po tretji finalni tekmi državnega prvenstva v hokeju:

* Gaber Glavič, trener Sija Acronija Jesenic: “Želje so nekaj, igra pa nekaj drugega. Seveda smo šli v tekmo na zmago, a se na žalost ni izšlo. Kaj je šlo narobe? Tekmo smo si razdelili na pol, pol za nas, pol za Olimpijo, samo s polovico pa ni šlo. Hokej je hitra igra in zadeve se lahko hitro obrnejo. To pa je tudi čar tega športa. Fantje pa so dovolj stari, da se bodo v svojih glavah pripravili na sobotno tekmo.”

* Andrej Tavželj, igralec Sija Acronija Jesenic: “Bili smo previdni v napovedih o slavju. Hokej je šport, kjer je težko zmagati in zaključiti, ne igramo igre, kot smo jo igrali v celotni sezoni. Ne pride do izraza drsanje, ni agresivnosti. To je treba čim hitreje pozabiti in do sobote psihološko urediti stvari, da bo dovolj za konec v Ljubljani.”

* Jure Vnuk, trener SŽ Olimpije: “Jesenice so malo padle, mi pa smo naredili korak naprej. Razlika ni tako velika, kot se je zdelo prej. Pred tekmo smo ohranili mirno glavo, da se zavedamo, kaj je treba delati na ledu. Ko so izenačili, me je oblil hladen pot. Ta scenarij smo že videli, ponavadi smo mi potegnili kratko, danes smo bili dovolj zbrani za zmago.”

* Gal Koren, igralec SŽ Olimpije: “Mislim, da smo si tole res zaslužili. Iz tekme v tekmo smo stopnjevali in gradili. Tole zmago pa smo si prigarali in zaslužili in gremo naprej v Tivoli. Na prvih dveh smo igrali dobro in imeli priložnosti. Takrat ni šlo noter, danes pa smo dali gole, ki smo jih potrebovali. Lepo je, če daš tri go:le, a tile so delo cele ekipe, meni se je odprlo in dobili smo to, po kar smo prišli.”

Zadnje novice

Sorodne vsebine