3.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Je nov prvak že znan? Olimpija povečala prednost pred Mariborom

Piše: Samo Vidovič

Včeraj so bile odigrane še preostale tri tekme 29.kroga prve nogometne lige.

CB24 Tabor je gostil Muro. Za Sežance je bila tekma zelo pomembna, saj so imeli pred to tekmo le pet točk prednosti pred devetouvrščenim Celjem in so še v nevarni zoni za kvalifikacije.

Na drugi strani je imela Mura priložnost, da se z morebitno zmago približa Mariboru le na točko.

Tekmo so bolje začeli gostje. Bobičanec je prvi imel lepo priložnost, a je streljal mimo desne vratnice vratarja Koprivca. V 16 minuti pa se je njegov strel odbil na desno stran proti Karničniku, ki je premagal Koprivca. Slednji se je žoge sicer dotaknil, a gola ni mogel preprečiti.

Že pet minut kasneje so domači izenačili. Aldair je z leve strani podal na drugo vratnico, kjer je Stančič streljal z glavo, po odboju od tal je žoga končala pod prečko vratarja Obradovića. To je bil tudi rezultat polčasa.

V 48 minuti se je zgodil ključni moment tekme, izključen je bil branilec gostov Lovrić.

Domači so številčno prednost materializirali v končnici tekme. Najprej jih je v vodstvo v 79 minuti iz enajstmetrovke popeljal Rovas. Nad njim je bil storjen tudi prekršek, Karničnik ga je nespretno spotaknil.

Končnih 3:1 za Tabor pa je v 86 minuti postavil Azinović. Po kotu je s kakšnih enajstih metrov z glavo streljal neobranljivo za Obradovića.

Tabor je proti težkemu nasprotniku uspel osvojiti vse tri točke. Letos sicer preveč igra po sistemu “toplo-hladno”, eno tekmo dobro drugo slabo. V primeru, da se stabilizira, se lahko uvrsti tudi višje na lestvici.

Mura pa je v dveh tekmah po enomesečni prekinitvi osvojila le točko. To je seveda premalo in že zdaj je jasno, da so izpadli iz boja za prvaka. Domžale pa so se jim približale le na dve točki.

Olimpija je v Stožicah z odlično igro visoko, s 6:2 premagala Koper in na najboljši možni način izkoristila včerajšnji spodrsljaj Maribora.

Koper je v 9 minuti preko Palčiča sicer povedel. Lepo je zadel iz prostega strela.

Vendar so domači že tri minute kasneje izenačili. Po prostem strelu kapetana Elšnika je Žužek nespretno reagiral in žogo poslal v lastno mrežo.

V 26 minuti so zmajčki povedli. Delamea-Mlinar je s strelom z glavo po kotu Elšnika premagal vratarja Adama. Bil je popolnoma sam na drugi vratnici.

Koprčani bi lahko preko Mulahusejnovića malo kasneje izenačili, vendar je bil vratar Frelih ob njegovem strelu na mestu.

V zadnji minuti polčasa pa vodstvo domačih 3:1. Strel Pungarška je v lastno mrežo preusmeril Mišić.

Tudi v drugem polčasu smo videli štiri gole.

V 59 minuti je bil asistent Fink, strelec pa Bosić.

Koper je v 77 minuti znižal. Po prekršku Freliha nad Barišićem je iz enajstmetrovke zadel Vršič.

V finišu tekme pa še dva gola Olimpije. Najprej je v 82 minuti zadel Bosić, potem ko gostujoča obramba ni uspela razčistiti situacije pred svojim golom. Potem pa še v zadnji minuti Vombergar. Pri tem  golu je koprska obramba popolnoma odpovedala. Z drugimi besedami-sploh je ni bilo.

Olimpija je sedaj v izvrstnem položaju, da osvoji naslov prvaka. Prednost pred Mariborom znaša sedem točk, igralci Olimpije sami odločujejo o svoji usodi. Še pomembnejše pa je, da so v tretji tekmi po pavzi končno prikazali igro, kot se za glavnega kandidata za naslov spodobi. Prvi dve tekmi po pavzi so se bolj ali manj mučili.

Koper je razočaral, po vodstvu je prehitro dobil dva zadetka. Obramba danes ni bila na prvoligaškem nivoju, dva gola so si dali sami. In tu ležijo tudi razlogi za visok poraz. Glede na to, da lahko Koprčani igrajo neobremenjeno, bi od njih pričakovali več.

V zadnji tekmi kroga je Gorica uspela premagati Bravo s 3:2.

Tučić je popeljal goste v vodstvo v 8 minuti s strelom z glavo. Dve minuti kasneje je na isti način izenačil Begić.

V drugem polčasu je v 50 minuti povedla Gorica, iz enajstmetrovke je zadel Colley. Pred tem ga je podrl Križan.

Bravo se ni predal in Kramarič je v 81 minuti izenačil. Nato sta imela priložnosti Vipotnik za domače in Križan za goste. Izkazala sta se oba vratarja.

Ko je že kazalo, da se bosta moštvi razšli z remijem, pa je Vipotnik z golom v prvi minuti sodnikovega podaljška prinesel Gorici zmago.

Gorica je z zmago obudila upanje za obstanek. Za Celjani zaostaja za šest točk. Za priključek mora priti v serijo zmag.

Bravo po enomesečni pavzi igra dobro, vendar ni nagrajen s točkami. Probleme ima predvsem v obrambi, dobiva preveč golov. Kljub temu, da vratar Vekić brani zelo dobro.

Lestvica: Olimpija 57, Maribor 50, Mura 46, Domžale 44, Koper 40, Bravo in CB24Tabor 36, Aluminij 31, Celje 28 in Gorica 22 točk.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine