22.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Jan Oblak zapušča Atletico? Mnogo ugibanj o tem, kje bo reprezentančni nogometni vratar nadaljeval kariero

Španski športni dnevnik Marca, ki ga povzemajo številni slovenski mediji, je z nizom člankov o slovenskem čuvaju mreže pri madridskem Atleticu dodobra razburkal špansko športno javnost. Časnik piše, da je Jan Oblak blizu odhoda iz španske prestolnice, čeprav ima pogodbo z Atleticom še tri leta, odškodnina zanj pa znaša 100 milijonov evrov.

 

Madridska Marca je z zapisom, da želi Škofjeločan zamenjati delodajalca že v prihajajočem zimskem prestopnem roku, napovedala možnost odmevnega odhoda, ki bi postregel s svetovnim rekordom za prestop vratarja.

Pri Marci trdijo, da je slovenski zvezdnik užaljen, ker mu v klubu še niso ponudili podaljšanja pogodbe, ki se izteče junija leta 2021. Zaradi odlašanja uprave kluba, ki je že ponudilo podaljšanje največjim zvezdnikom Antoinu Griezmannu, Kokeju, Saulu Niguezu, Lucasu Hernandezu in drugim, naj bi Slovenec želel predčasno iz Madrida, saj se počuti zapostavljenega.

A časnik se pri svojem poročanju zanika iz članka v članek, saj je Marca nazadnje zapisala, da je Oblak že prejel dve ponudbi za podaljšanje in če bi Oblak pogodbo podpisal, bi postal najbolje plačani vratar na svetu. Prvo naj bi Gorenjec zavrnil lani, drugo pa v začetku tega leta. Prav zavrnitev podaljšanja pogodbe pa so pri Marci spet razumeli kot možen odhod Oblaka iz Madrida.

Drugi poznavalci nogometa pa dogajanje v Madridu razumejo drugače. Možnost odhoda Oblaka iz Madrida obstaja, a naj bi bila ta majhna, celotno dogajanje pa le taktika za še boljšo ponudbo delodajalca pri sklepanju nove pogodbe.

Vprašljivi pa postajajo tudi novinarski zapisi v časniku, kjer v istem tednu poroča, da bo slovenski vratar še dolga leta v vratih Atletica, nato da odhaja, ker mu klub ni ponudil podaljšanja pogodbe, pa na koncu, da je dobil kar dve ponudbi, ki ju ni podpisal in da je to znak, da zapušča največje mesto na Iberskem polotoku.

Marca pa povzema tudi uradno stališče kluba, kjer poudarjajo, da resno računajo na Oblaka tudi v naslednjih letih. V klubu verjamejo, da bodo s slovenskim vratarjem našli ustrezen dogovor o podaljšanju pogodbe, obenem pa dvomijo, da bi v zimskem prestopnem roku kateri od klubov za vratarja res ponudil 100 milijonov evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine