3.7 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Jadralki Mrakova in Macarolova drugi na tekmi za svetovni pokal v Miamiju in odlično začeli olimpijsko leto

Tina Mrak in Veronika Macarol sta olimpijsko sezono začeli s srebrno medaljo. Odličje sta si prijadrali na drugi etapi svetovnega pokala v Miamiju, kjer sta v finalnem obračunu zaostali le za zmagovalkama.

 

MIAMI, 25. januar 2020 – Najboljša slovenska ženska ekipa je na prizorišče prispela dva tedna pred tekmo in po temeljitih treningih uvodoma zasedla četrto mesto. V nadaljevanju sta zaradi diskvalifikacije nazadovali na sedmo mesto, flotne tekme pa sklenili s točko zaostanka za tretjeuvrščenima Poljakinjama Agnieszko Skrzypulec in Jolanto Ogar. Ti sta bili trn v peti Slovenk tudi večino regate najboljše deseterice, dokler ju Primorki v zadnji stranici vendarle nista prehiteli.

“Regata za medalje je bila res zelo borbena. Vse posadke smo si bile točkovno zelo izenačene in veliko je bilo možnih razpletov. Medve sva startali odlično, vseskozi dobro jadrali in v cilj prišli drugi, kar naju je popeljalo na končno drugo mesto. S srebrno medaljo sva zelo zadovoljni, saj sva olimpijsko leto začeli sijajno. Sedaj morava le še tako nadaljevati do olimpijskih iger,” je bila uspeha zadovoljna flokistka Veronika Macarol.

“Teden regat v Miamiju je bil kar pester. Začeli smo z močnejšim vetrom in prve tri dni smo naredili vseh predvidenih šest regat. Veter je bil med 15 in 20 vozili, en dan je pihal tudi močneje. To smo dobro izkoristili, imeli sva dobre nastope, eno regato sva tudi zmagali, kar je bilo zelo pozitivno. Nato sta bila dva dneva šibkejšega vetra, ko smo imeli le eno regato in v regato za medalje sva po sedmih plovih stopili kot četrti,” pa je nastop strnila krmarka Mrakova.

“V Miami sva prispeli že 6. januarja in imeli odločne pogoje za trening. Nastopili sva tudi na regati severnoameriškega prvenstva, na kateri sva imeli starte skupaj z moškimi in to je bil res zelo dober trening. Jadrali sva na sposojeni jadrnici, posodili so nama jo Američani, in želeli sva opraviti čim več treningov,” je dodala Mrakova. Macarolova jo je dopolnila, da so s seboj na letalo vzeli le jadra, tako jambor kot jadrnico, na kateri se sicer dobro počutita, pa sta si sposodili.

Zmagali sta Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz (20 točk), Tina Mrak in Veronika Macarol sta se zasidrali na drugem mestu z bero 33 pik, najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa sta z minimalnim zaostankom zasedli Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar (34 točk).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine