27.5 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

Italijan Domnik Paris zmagovalec zadnjega smuka sezone, Feuzu pa še drugi zaporedni smukaški globus

Italijan Dominik Paris je zmagovalec zadnjega smuka sezone svetovnega pokala 2018/19. Drugo mesto je pripadlo Norvežanu Kjetilu Jansrudu (+0,34), tretji je bil Avstrijec Otmar Striedinger (+0,41). Švicar Beat Feuz je bil šesti, kar je še zadostovalo, da je osvojil drugi mali kristalni globus v smukaški razvrstitvi sezone.

 

S smukom pod Pireneji v Soldeuu v Andori se je sklenila moška smukaška sezona svetovnega pokala. Švicar Feuz je v Andoro prišel kot vodilni v smukaškem seštevku. Njegov status bi teoretično lahko ogrozil le Italijan Paris, ki pa je zaostajal prevelikih 80 točk. Feuz je tako še drugič zaporedoma po sezoni 2017/18 postal lastnik smukaškega malega globusa.

Razlika med Feuzom in Parisom je na koncu znašala le 20 točk, Feuz je sezono končal s 540 točkami, Paris s 520 točkami.

Feuz v iztekajoči se sezoni svetovnega pokala le na uvodnem in finalnem smuku v Lake Louisu in Andori ni bil na zmagovalnem odru. Zmagal je na smuku v Beaver Creeku, tretji je bil v Val Gardeni in Bormiu, drugi pa v Wengnu, Kitzbühelu in Kvitfjellu.

Paris je v sezoni bil štirikrat na najvišji stopnički zmagovalnega odra, dobil je tri zadnje smuke po vrsti, pred Andoro je zmagal v Kvitfjellu, dobil pa je tudi preizkušnji na prestižnem Streifu in ledenem Stelviu (Bormio).

Zanimivo, da najboljša smukača sezone, Feuz in Paris, nista bila na odru za zmagovalce na precej skrajšanem smuku na svetovnem prvenstvu v Areju, ki je bil po meri Norvežanov Kjetila Jansruda, tekmovalno upokojenega Aksla Lund Svindala in Avstrijca Vincenta Kriechmayrja, ki je v Andori dobil boj za tretje mesto v smukaškem seštevku z Italijanom Christofom Innerhoferjem, ki je na zadnjem smuku ostal brez točk.

Danes bo na sporedu še ženski smuk. Oba smuka sta brez slovenskega pridiha. Najboljša slovenska smukačica Ilka Štuhec se je poškodovala na smuku v Crans Montani in že končala sezono.

Zadnje novice

Sorodne vsebine