7.8 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Isakovićeva in Markič še do kolajne na domačem veteranskem prvenstvu

Nosilka olimpijske kolajne z iger v Pekingu 2008, Sara Isaković, je na domačem evropskem veteranskem prvenstvu v Kranju prišla še do prve tovrstne kolajne. V mešani štafeti z nekdanjo reprezentantko Tanjo Blatnik, nekdanjim evropskim rekorderjem Matjažem Markičem in smučarjem Sandijem Murovcem se je v Kranju veselila bronastega odličja.

“Že dolgo nisem bila tako srečna kot danes. Vnovič sem nastopila na tekmi in to v štafeti, kjer gre vendarle za ekipni nastop. Na koncu smo osvojili še kolajno, ki je bila nerealna, čeprav smo o njej govorili na glas. Sama sem v delfinu dosegla izid 28,6, z 28,2 v prsnem slogu pa nas je reševal Marki (Matjaž Markič op.p.), ki je nekakšen Adam Peaty veteranskega plavanja,” je bila po odličju vesela Blejka.

K temu je dodala, da je bila tekma izredno lepa tudi zaradi velikega števila glasnih navijačev na kranjskem bazenu. “V bazenu sem slišala samo njih.” Navdušena je bila tudi nad pobudnikom nastopa Matjažem Murovcem, ki je sotekmovalce pripravil do ekipnega nastopa.

Sara Isaković bo še ta teden odpotovala na Dansko, kjer jo čaka delo s tamkajšnjo izbrano vrsto.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine