8.1 C
Ljubljana
torek, 19 marca, 2024

(INTERVJU) Nekdanji nogometni reprezentant Marko Šuler odslej pomočnik športnega direktorja NK Maribor; preberite, kaj je povedal za Demokracijo

Avtor: Samo Vidovič

Nogometni klub Maribor je včeraj objavil, da je njihov bivši igralec Marko Šuler postal pomočnik športnega direktorja. Funkcijo športnega direktorja v zadnjem letu dni opravlja Oliver Bogatinov.

Šuler je za Maribor igral od januarja 2014 pa vse do zaključka igralske kariere, do konca sezone 2018/19. Takrat je z Mariborom četrtič osvojil naslov državnega prvaka. Vsekakor gre za igralca, ki je pustil velik pečat v klubu. Od lanskega januarja opravlja funkcijo predsednika tretjeligaša Dravograda.

Za naš tednik je odgovoril na nekaj vprašanj.

DEMOKRACIJA: Kaj vam pomeni ponudba Maribora za prevzem te funkcije in kdaj se priključite ekipi?

ŠULER: Ponudba mi je v čast, hkrati pa pomeni tudi veliko odgovornost. Zdi se mi pomembno, da se ljudje, ki smo bili v nogometu, vrnemo nazaj. Poznam ustroj kluba in verjamem v zgodbo, ki jo želimo uresničiti. Bil sem dolgo v kontaktu z vodilnimi ljudmi kluba, kakšen mesec dni sem bolj podrobno spremljal, opazoval ekipo. Z ekipo jutri že potujem na priprave.

DEMOKRACIJA: Kakšne so vaše naloge in cilji?

ŠULER: Osnovni cilj je seveda biti najboljši v državi, glavni cilj pa je Evropa oziroma evropska tekmovanja. Maribor je neke vrste Evropa, prepoznaven v teh tekmovanjih. Tu je treba preživeti čim več časa, hkrati pa ponavljati uspeh.

Igralcem želim vcepiti zmagovalno mentaliteto, ki smo jo včasih imeli. Mogoče se v zadnjem času pozablja, kakšen klub je Maribor. Tu ne more igrati kdorkoli. Vsi, ki pridejo sem, morajo vedeti, kaj to pomeni. Igralci, ki danes igrajo, imajo kvaliteto, tega se morajo zavedati.

Treba bo tudi vlagati v lasten kader. Situacija na nogometnem trgu je sedaj drugačna kot pred kratkim.

DEMOKRACIJA: Ali bo ta funkcija vplivala na vaše delo v Dravogradu?

ŠULER: V Dravogradu bo ostalo isto kot je bilo. Ostanem v funkciji predsednika kluba. Maribor išče nek klub za sodelovanje, s katerim se bo vezal. Sodelovali smo že lani, sedaj bomo to sodelovanje še poglobili. Predvsem pri uveljavitvi mladih igralcev. Vemo, da je preskok od mladincev k članom najtežji.

Moštvo Maribora se jutri odpravlja na priprave v Turčijo, kjer bo ostalo do prvega februarja. Tam bodo odigrali tudi štiri prijateljske tekme.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine