21.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Ilka Štuhec v St. Moritzu izpeljala superveleslalomsko tekmo, a za točke v seštevku je bila prepočasna

V St. Moritzu je na sporedu drugi letošnji superveleslalom za točke svetovnega pokala alpskih smučark. Edina slovenska predstavnica na progi Engiadina Ilka Štuhec je kot prva opravila svoj nastop. Prva startna številka pa tokrat ni bila velika prednost za dvakratno zaporedno smukaško svetovno prvakinjo.

 

 

Tehnično precej zahtevna in zavita superveleslalomska proga ni bila postavljena po okusu slovenske specialistke za hitre discipline. Na progi se ji je pripetilo preveč napak, nekajkrat je zašla iz idealne smeri, da bi se lahko veselila odmevnejšega dosežka.

Njen čas 1:15,24 ni bil najhitrejši. Že druga na startu domačinka Wendy Holdener je Slovenko prehitela za več kot sekundo. Tudi naslednje na startu so bile veliko hitrejše. Na superveleslalomih je na tem prizorišču najvišje posegla z devetim mestom 17. marca 2016, kar bo tudi po današnji soboti ostal njen najboljši superveleslalomski dosežek na Engiadini.

St. Moritz je bil sicer prizorišče prvega velikega uspeha Štuhčeve. Na svetovnem prvenstvu 12. februarja 2017 je osvojila prvi naslov svetovne prvakinje v smuku.

Štuhčeva si lahko veliko več obeta od naslednjega smuka, ki bo naslednjo soboto v Val d’Iseru, ko so bi lahko slovenska šampionka izbirala tudi startno številko, ki bo veliko bolj po njeni meri.

Po 20 tekmovalkah na startu sta na vrhu Italijanki Sofia Goggia (1:12,96) in Federica Brignone (+0,01), tretje mesto pa drži Američanka Mikaela Shiffrin (+0,13). Štuhčeva je z zaostankom 2,28 sekunde na repu uvrščenih.

Medtem ko bodo v Švici žensko tekmo spravili pod streho, pa se organizatorji moškega slaloma za svetovni pokal v Val d’Iseru v francoskih Savojskih Alpah soočajo z zelo neugodnimi vremenskimi razmeri. Zaradi močnega vetra so bili prisiljeni za dve uri zamakniti začetek prve vožnje. Spustili pa so tudi start.

Slalom naj bi se po novem začel ob 11.30, druga vožnja pa bo na sporedu ob 14.15. Na startu sta tudi dva Slovenca Štefan Hadalin in Žan Kranjec.

Zadnje novice

Sorodne vsebine