17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Ilka Štuhec na osmem mestu, Mikaela Shiffrin nova svetovna prvakinja v superveleslalomu

Mikaela Shiffrin je nova svetovna prvakinja v superveleslalomu. Triindvajsetletna Američanka je na 45. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju osvojila prvo zlato kolajno. To je njeno četrto zlato odličje s svetovnih prvenstev po treh zlatih v slalomu. Slovenska predstavnica Ilka Štuhec je nastope v Areju začela z osmim mestom.

 

Ženski superveleslalom, prvo tekmo letošnjega svetovnega prvenstva, so zaznamovale nizke temperature, majhne razlike med tekmovalkami in nekaj spektakularnih padcev.

Na enem od skokov se je v ena izmed vratc zaletela ameriška zvezdnica Lindsey Vonn. Okoli nog se ji je zapletla zastavica, Vonnova pa je strmoglavila na glavo ter pristala v zaščitni mreži. Na srečo se Američanka ni huje poškodovala. V cilj ni prišla z akijem, ampak je preostanek proge presmučala sama ter v ciljni areni pomahala navijačem, ki so jo prišli spodbujat na njenem poslovilnem prvenstvu.

Na prestolu vodilne je bila kar nekaj časa Italijanka Sofia Goggia, ki je nato s pičlima dvema stotinkama sekunde zaostanka osvojila srebro. Bron za tretje mesto pa je pristal v rokah Švicarke Corinne Suter, ki je zaostala le pet stotink sekunde.

Zaostanki na skrajšanem superveleslalomu, ta je bil z rezervnega starta, so bili res majhni. V eni sekundi po zmagovalki se je zvrstilo kar dvanajst tekmovalk.

Zadnje novice

Sorodne vsebine