24.3 C
Ljubljana
petek, 9 junija, 2023

Hude obtožbe na račun nogometnega zvezdnika Cristiana Ronalda! Portugalec odgovarja: »Moja vest je čista!«

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je danes odločno zavrnil obtožbe Američanke Kathryn Mayorga, da jo je leta 2009 posilil v hotelski sobi v Las Vegasu, poročajo številne tuje tiskovne agencije.

 

“Odločno zavračam obtožbe, ki letijo proti meni. Posilstvo je nagnusen zločin, ki je v nasprotju z vsem, kar jaz sem in v kar verjamem. Kljub želji, da si operem ime, pa ne želim biti del medijskega spektakla, ki ga ustvarjajo ljudje, ki se želijo samopromovirati. Moja vest je čista in povsem miren pričakujem izide te preiskave,” je v portugalskem in angleškem jeziku tvitnil nogometni superzvezdnik.

Policija iz Las Vegasa je potrdila, da je začela preiskavo domnevnega posilstva, ki naj bi ga Ronaldo zagrešil pred devetimi leti v eni od hotelskih sob v ameriškem mestu greha. Portugalski reprezentant in član italijanskega Juventusa je te obtožbe nekdanje manekenke že v pred dvema dnevoma označil za lažne novice.

Zdaj 34-letna Kathryn Mayorga trdi, da jo je portugalski zvezdnik 13. junija 2009 posilil v hotelski sobi v Las Vegasu. Leto po dogodku naj bi poskušala doseči izvensodno poravnavo, zvezdnik pa naj bi ji plačal 375.000 dolarjev za molk o dogodku. Nemški časnik Der Spiegel, ki je prejšnji teden poročal o dogodku, trdi, da ima dokumente, ki potrjujejo besede Američanke.

Mayorga je prejšnji mesec proti Ronaldu vložila ovadbo na okrožno sodišče v Nevadi. Policija v Las Vegasu pa je v ponedeljkovi izjavi, v kateri superzvezdnika sicer ni imenovala, potrdila, da preiskuje primer spolnega napada na omenjeni datum, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Pri tem so pojasnili, da gre za ponovno odprtje primera, saj se je domnevna žrtev na policijo obrnila že v času, ko naj bi se napad zgodil, in takrat tudi opravila zdravniški pregled.

V ovadbi, podani na sodišču v Las Vegasu, Mayorga med drugim zatrjuje, da je zaradi napada doživela “hude duševne bolečine in telesne poškodbe”, posledice katerih je bila tudi depresija, kasneje pa tudi težave z alkoholom.

Čeprav se je pozneje v dogovoru zavezala k molku o dogodku v zameno za prejem 375.000 dolarjev, pa sedaj izpodbija veljavnost tega dogovora, saj trdi, da takrat zaradi posledic napada ni bila opravilno sposobna sklepati takšnega dogovora. V ovadbi dodatno izpodbija dogovor, ker naj bi predstavljal poskus prikrivanja kaznivega dejanja, ki nima zastaralnega roka.

V pogovoru za Der Spiegel je Mayorga, sicer novinarka po izobrazbi, pojasnila, da jo je k razkritju primera med drugim spodbudilo gibanje #MeToo (Jaz tudi).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine