13.8 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Hrvati odigrali najboljšo tekmo na prvenstvu; Anglija premagala Češko

Piše: Samo Vidovič

Včeraj sta bili na evropskem prvenstvu odigrani samo tekmi v skupini D. 

V Glasgowu sta igrali Škotska in Hrvaška. Obe moštvi sta v prvih dveh krogih osvojili le točko in sta nujno potrebovali zmago za uvrstitev v osmino finala.

Bolje so začeli Hrvati,  ki so povedli v 17 minuti po lepi akciji. Juranović je z desne strani podal, Perišić z glavo žogo spustil do Vlašiča, ki je z desetih metrov zadel desni kot vratarja Marshalla.

V 42 minuti so Škoti izenačili. Hrvati so bili premalo odločni v svojem 16 meterskem prostoru, žoge niso uspeli izbiti v polje. Vida jo je izbil le do McGregorja, ko jo je z močnim strelom s sedemnajstih metrov poslal za hrbet vratarja Livakovića.

V drugem polčasu so prvi zapretili Hrvati. Gvardiol se je znašel sem pred Marshallom, ki je s hrabrim iztekanjem ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

V 59 minuti je z bližine zgrešil McGinn. V 62 minuti pa smo videli mojstrovino Modrića. S kakšnih osemnajstih metrov je z zunanjim delom stopala neobranljivo zadel desni zgornji kot za novo vodstvo Hrvatov.

V 77 minuti je po kotu Modrića Perišić z glavo dal tretji gol in tekma je bila odločena. Zmaga s 3:1 je Hrvaški prinesla drugo mesto v skupini.

Hrvati so odigrali svojo najboljšo tekmo na tem prvenstvu. Njihova najboljša igralca sta veterana Modrić in Perišić. Tekmo je preobrnil velemojtrski gol Modrića, takšno tehniko udarca redko vidimo.

Škoti so danes odigrali dosti slabše kot proti Angležem. Igrali so nekako bojazljivo, ritem igre so prepustili Hrvaški. Na tem prvenstvu so pokazali premalo, predvsem proti Čehom in Hrvatom.

V drugi tekmi te skupine je v Londonu Anglija premagala Češko z 1:0. Odločitev je padla že v dvanajsti minuti, ko je Sterling izkoristil predložek z leve strani in na drugi vratnici z glavo poslal žogo v mrežo.

V dokaj povprečni tekmi z malo streli na gol so Angleži sicer zasluženo zmagali, niso pa prikazali neke vrhunske igre. Čehi so bili enakovreden nasprotnik, tudi oni pa so se kot tretja ekipa v skupini uvrstili v osmino finala.

V tej skupini je Anglija osvojila sedem točk,  Hrvaška in Češka štiri, Škotska pa eno točko.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine