11.3 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Hokejski pokal dobili Ljubljančani

Hokejisti SŽ Olimpije so v finalu letošnje izvedbe hokejskega pokala Slovenije ubranili lanski naslov. V Kranju so z 8:4 (3:3, 3:1, 2:0) premagali večne tekmece Sij Acroni Jesenice in si priigrali prvo lovoriko v sezoni.

Za zmagovalce so zadeli Anže Ropret (4.), Žan Jezovšek (9.), Gal Koren (11.), Enes Gorše (28.), Mark Sever (34.), Sašo Rajsar (39.), Nik Simšič (47.) in Anej Kujavec (53.), za Jeseničane pa Jaka Šturm (6.), Jaka Ankerst (10.), Blaž Tomaževič (18.) in Andrej Hebar (40.).

Na turnirju v Kranju je sodelovalo sedem ekip, na poti do finala so zmagovalci v četrtfinalu premagali mlado jeseniško ekipo s 6:0, kranjski Triglav pa v polfinalu s 4:2.

Jeseničani so v četrtfinalu gladko premagali Maribor z 20:0, v polfinalu pa tudi brez težav Slavijo Junior s 6:1.

Pokalno tekmovanje je tretjič potekalo v turnirski obliki, prvo izvedbo leta 2017 so dobili Jeseničani po zmagi s 3:0 v finalu proti SŽ Olimpiji, lani pa so Ljubljančani v derbiju zmagali z 2:1.

Današnji finale je bil izenačen do začetka druge tretjine oziroma do polovice dvoboja, potem pa so zeleno-beli prevzeli pobudo. Prva tretjina je bila izjemno dinamična, goli pa so padali kar po tekočem traku. Branilci naslova so trikrat vodili, a so jih tekmeci tudi trikrat ujeli. V prvem delu so Ljubljančani imeli 43 sekund dva igralca več, a je niso izkoristili, so pa ob koncu, ko so vodili s 3:2, izenačenje tekmecem ponudili kar sami; tretji jeseniški gol je bil namreč pravzaprav avtogol zmajev, pripisali pa so ga Blažu Tomaževiču.

Nadaljevanje pa je bilo bolj po željah Ljubljančanov. Ti so spet povedli, sredi tretjine pa so tekmo prekinili, potem ko so že tako slabo vidljivost zaradi megle nad ledom še poslabšali navijači železarjev z odvrženim pirotehničnim sredstvom.

Ko se je dvoboj nadaljeval, so imeli Ljubljančani vse pod nadzorom. Že prej tudi Jeseničanom ni uspelo izkoristiti svoje prednosti dveh igralcev na ledu, peti gol pa so dobili, ko se je pri Ljubljančanih kaznovani Mark Sever vrnil na led in pobegnil v protinapad.

V zadnjem delu so hokejisti SŽ Olimpije brez večjih težav vzdrževali prednost, potem ko je sicer Andrej Hebar z znižanjem na 4:6 tik pred koncem druge tretjine še poskrbel za kanček upanja. A še dva gola v mreži Žige Kogovška sta pomenila, da presenečenja ni bilo in druge zaporedne pokalne zmage ter druge letošnje zmage na derbijih (dobili so tudi prijateljski obračun na poletni ligi na Bledu) so se veselili hokejisti iz Ljubljane.

Hokejska sezona se bo nadaljevala s prvimi tekmami državnega prvenstva v začetku naslednjega tedna, 14. septembra pa bosta oba današnja tekmeca začela še novo sezono alpske lige.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine