3.1 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Hokejisti Tampa Bay Lightning premagali Washington Capitals

Hokejisti Tampa Bay Lightning so v finalu vzhodne konference severnoameriške lige NHL pripravili presenečenje in v gosteh pri Washington Capitals tudi na četrti tekmi zmagali; tokrat s 4:2. S tem je ekipa s Floride v boju na štiri zmage razmerje moči poravnala na 2:2. Junak večera je bil Alex Killorn z dvema zadetkoma.

Izkazal se je tudi vratar Andrej Vasilevskij, ki je zbral 36 obramb in v dvorani Capital One v Washingtonu pomagal Tampi zadržati prednost domačega ledu, saj sta zdaj obe ekipi po dvakrat zmagali v gosteh. Tampa bo skušala prekiniti vzorec že v soboto, ko bo doma gostila peto tekmo dvoboja z Washingtonom.

Po enkrat so za zmago zadeli Steven Stamkos, ki je na zadnjih sedmih tekmah zbral šest golov, skupno pa deset točk, Brayden Point in Anthony Cirelli.

Pri prestolnikih sta se med strelce vpisala Jevgenij Kuznjevov in Dmitrij Orolov, kljub porazu pa je v ekipo prišla vsaj ena dobra vest – na led se se je vrnil Nicklas Backstrom, ki je izpustil zadnje štiri tekme zaradi poškodbe.

 

Izid končnice severnoameriške hokejske lige NHL.

* Izid:
– vzhod, finale:
Washington Capitals – Tampa Bay Lightning 2:4
– izid v zmagah je poravnan na 2:2;
* Opomba: ekipi igrata na štiri zmage.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine