9.5 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Hokejisti Olimpije v Tivoliju premagali večne tekmece Jeseničane

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige premagali Sij Acroni Jesenice s 4:3 (1:0, 1:2, 2:1). Za Ljubljančane so zadeli Aleš Mušič (3. in 51.), Gregor Koblar (30.) in Sašo Rajsar (60.), za Jeseničane pa Luka Kalan (32., kazenski strel), Miha Brus (37.) in Andrej Tavželj (43.).

Današnji slovenski derbi je bil drugi v tej sezoni v alpski ligi. Prvega so oktobra v Podmežakli dobili Ljubljančani s 4:0. Moštvi sta danes odigrali drugi ligaški derbi, skupno pa četrtega v sezoni. Ljubljančani so bili uspešni še v finalu pokala v Kranju in na blejski poletni ligi.

Današnji obračun največjih slovenskih tekmecev je bil tako prvi v dvorani Tivoli. Zbralo se je za slovenske razmere lepo število navijačev, tudi gorenjska zasedba je imela številčno in glasno podporo na svojem delu tribun Tivolija.

A začetek je pripadel domačim. Prvo pravo akcijo na tekmi je po dobri kombinaciji in podaji Gala Korena v vodstvo spremenil kapetan Aleš Mušič. Pozneje so bili Jeseničani bolj enakovredni, čeprav so šele v sedmi minuti prvič poskušali s strelom na vrata Žana Usa. Olimpija pa je znala obdržati minimalno prednost, tudi ob dveh izključitvah na domači strani Jeseničani niso pripravili dovolj nevarne akcije, da bi lahko izenačili.

Nadaljevanje je bilo bolj razgibano. Domači so se ubranili še enega jeseniškega “power-playa”, potem pa zadeli ko je Gregor Koblar ujel plošček na daljši vratnici in premagal Clarka Saundersa. A zaostanek ni zmedel Jeseničanov, ki so igrali vse bolje, sad takšne igre pa je bil zadetek za znižanje na 1:2. Zadel je Luka Kalan s kazenskega strela, potem ko ga je pred tem v prodoru nepravilno ustavil Žan Jezovšek. Jeseničani so kmalu zatem dosegli še en gol, ki pa so ga sodniki razveljavili zaradi visoke palice. Kljub temu pa sta šli ekipi na drugi odmor izenačeni, za 2:2 je po hitrem prodoru poskrbel Miha Brus in tako tekmo spet postavil v začetno izhodišče.

Hitro vodstvo za Jeseničane v zadnji tretjini – iz skorajda mrtvega kota je zadel Andrej Tavželj – je dalo več upanja na zmago gostom, pri katerih je kot povratnik po poškodbi zaigral tudi David Rodman. Olimpija je delovala precej nemočno, si sicer pripravila nekaj priložnosti ob številčni prednosti, gola pa ni bilo. Potem pa je po prodoru zadel Mušič in vrnil zmaje v igro.

Tekmo preobratov so nazadnje dobili domači. Ko so navijači že razmišljali o podaljških, je najprej nevarno zapretil Koblar, a se je Saunders izkazal, potem pa so zmaji udarili v zadnji minuti. Po strelu Jezovška je plošček odletel za gol, toda odbil se je od ograde pred vrata, kjer je bil na pravem mestu ob pravem času Sašo Rajsar in ga potisnil v mrežo. Za še kakšen preobrat pa je potem Jeseničanom zmanjkalo časa in sprijazniti so se morali, da bo naslednja priložnost za prvo zmago prit večnim tekmecem v tej sezoni spet čez en mesec, naslednji derbi bo spet v Ljubljani 22. decembra.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine