1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Goran Dragić zelo razpoložen: dosegel 18 točk za novo zmago Miamija

Košarkarji Miamija z Goranom Dragičem so v ligi NBA v 10. obračunu dosegli že sedmo zmago in ostajajo neporaženi na domačem parketu. V noči na sredo so premagali Detroit s 117:108, Ljubljančan pa je za ekipo iz Floride dosegel kar 18 točk in šest podaj.

 

Zmaga tokrat nikoli ni bila vprašljiva. Gostitelji so v uvodu povedli s 6:0, dobili prvo četrtino z 28:17 in do polčasa vodili že z 59:37. Po menjavi strani se je Detroit približal, a zmage Dragića in soigralcev nikoli ni ogrozil.

Po 20 točk sta za Miami dosegla Kendrick Nunn in Jimmy Butler, ki je temu dodal 13 skokov. Ob Dragiću je 18 točk dosegel tudi Bam Adebayo, ki je pod obročema ujel tudi 14 žog. Pri Detroitu je bil z 22 točkami najbolj učinkovit Luke Kennard.

Skupaj je bilo na sporedu osem tekem. Los Angeles Lakers so s 123:115 zmagali pri nekdanjem Dragićevem klubu Phoenixu in in se z osmo zmago povzpeli sami na vrh zahodne konference.

Miami po prostem večeru čaka gostovanje v Clevelandu, v noči na petek pa bo na delu tudi Luka Dončić z Dallasom, ki odhaja na gostovanje v New York.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine