6.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Goran Dragić o še neizplačani vladni nagradi zlatim košarkarjem: “To je res žalostno, nimam drugih besed”

Ni Slovenca, ki se ne bi s ponosom spominjal lanskoletnega uspeha zlatih košarkarjev, ki so na evropskem prvenstvu prikazali srčno igro brez predaje in postali evropski prvaki.

Tedaj smo bili Slovenci res ponosni, da smo Slovenci, in počutili smo se enotne. Slovenske junake je ob prihodu iz Istanbula na sprejemu na Kongresnem trgu v Ljubljani pričakala množica navijačev s slovenskimi zastavami in kljub deževnemu vremenu je bilo mogoče čutiti naboj ponosa. Manj navdušeni pa so bili navijači in tudi celotna slovenska javnost, ko je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič sporočila, da jim bo za nagrado namenila 50.000 evrov. Kapetan zlatih košarkarjev Goran Dragić pa je na nedavni novinarski konferenci povedal, da je zelo žalosten, ker člani še sedaj niso prejeli nagrade za zlato kolajno, za katero je veljalo, da naj bi jo prejeli do konca januarja. Sramotno za vse politike, ki so zmago košarkarjev izkoristili za lastno promocijo, ko je bilo potrebno izpolniti dano besedo, pa so se potuhnili.

Praktično ni bilo politika aktualne slovenske vlade, ki lanskoletne zmage junakov ne bi izkoristil za samopromocijo pod njihovo senco. Eden najbolj zaslužnih za zmago slovenskih košarkarjev, Goran Dragić, pa je razkril, kako so sposobni držati svojo besedo. V nedavnem intervjuju je izpostavil, da zlati fantje še vedno niso dobili obljubljene nagrade, ki je sicer – glede na višino – bolj simbolične vrednosti, vendar pa gre tukaj predvsem za odnos do športa, ki je eden bolj prepoznavnih ambasadorjev Slovenije, in za odnos do dane besede.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine