11.6 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Fury in Wilder s težkimi besedami! Ločiti so ju morali že na novinarski konferenci

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Britanec Tyson Fury in Američan Deontay Wilder se bosta v noči na nedeljo v Las Vegasu še tretjič pomerila v boksarskem obračunu težke kategorije za naslov po verziji WBC. Že na prvi novinarski konferenci so med njima letele žaljivke, promotor Furyja Bob Arum pa je preprečil tudi priložnost za fotografiranje iz oči v oči, kot to veleva tradicija.

To bo sicer tretji obračun (toliko jih je bilo zapisanih v pogodbi med obema boksarjema, op. STA) obeh boksarskih zvezdnikov, prvi po 20 mesecih, ko je Tyson Fury slavil po nokavtu v sedmi rundi. Prvi se je leta 2018 končal brez zmagovalca.

Na druženju z novinarji pred tokratnim dvobojem so kletvice in opolzki komentarji švigali na vse strani. Furyjev promotor pa nato ni želel, da se oba borca po konferenci postavita eden proti drugemu iz oči v oči ter ponudita priložnost fotografom, da ovekovečijo trenutek.

Nadaljevala se je besedna vojna
Wilder je znova obtoževal Furyja goljufije z boksarskimi rokavicami, dolžan pa ni ostal niti prejšnjemu trenerju, ker naj bi mu ta dal nekaj v vodo ter ga prisilil v nošnjo pretežkega kostuma ob prihodu v ring. “Do groba bom verjel v to, kar verjamem. To so dejstva, dobil sem potrditev in razjasnil določene stvari. Moški lažejo, ženske lažejo, oči pa ne,” je dejal 35-letni Američan.

foto: EPA

Dve leti mlajši tekmec z Otoka pa je na to odvrnil le, da gre za komentarje “nezdrave osebe”. “Obtožil me je vsega, obtožil je svojo ekipo, trenerja, kostum, poškodbe. Koga je še obtožil? Boksarsko komisijo Nevade in sodnika, tudi ti so sodelovali pri tej zaroti. Če bi prišel z enim izgovorom, bi mu še verjel, 15 pa ne verjamem,” je v svojem slogu poudaril Fury. “Kar vidim, je mentalno šibka oseba, ki ji bom v soboto ugasnil še zadnjo iskrico,” je še dodal. Britanec je nato nadaljeval besedno vojno, da bo “upokojil” svojega tekmeca, Wilder pa je pristavil, da bo prava vojna na vrsti šele v ringu v noči na nedeljo po slovenskem času.

Zmagovalca nato bržčas čaka obračun za združitev naslovov še po verzijah WBA, IBF in WBO, ki jih ima v lasti Ukrajinec Oleksandr Usik po zmagi proti Britancu Anthonyju Joshui pred slabima dvema tednoma.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine