5.7 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Francozi senzacionalno premagali favorizirane Američane, jutri v boj tudi Dončić in druščina

Piše: Arian Sajovic

Danes se je v Tokiu začel košarkarski turnir na Olimpijskih igrah. V prvem dnevu tekmovanja so igrale ekipe skupin A in B.

V skupini A, kjer igrajo Češka, Iran, Francija in glavni favoriti ZDA, smo imeli dve izredno zanimivi tekmi. Iranci so v prvi tekmi z izjemno zadnjo četrtino, skorajda presenetili favorizirane Čehe. A kljub temu, da so zaostanek 21 točk v zadnji minuti tekme zmanjšali zgolj na štiri točke, jim je na koncu zmanjkalo nekaj malega za izvedbo senzacije. Končni rezultat je bil 82:76, najboljši strelec pri Čehih je bil Auda s 16 točkami, medtem ko jih je pri Irancih 23 nasul Yakhchalide Hkordi.

Zato pa je senzacija uspela Francozom, ki so zrušili favorizirane Američane z rezultatom 83:76. Američani so vodili praktično celo tekmo, a se niso uspeli otresti Francozov, ki so z dobro obrambo in dolgimi učinkovitimi napadi ostali v igri. Odločilen trenutek tekme je bila trojka Evan Fourniera, manj kot minuto pred koncem tekme, s katero so Francozi prevzeli vodstvo in ga uspešno branili do konca. Najboljši strelec pri Američanih je bil Holiday (18 točk), medtem ko jih je za Francoze Fournier dosegel 28.

V prvi tekmi skupine B so se pomerili Nemci in Italijani. Nemci so odlično igrali celotno tekmo in z učinkovitim metom za tri točke vodili tekmo. A očitno so z visokim nivojem igre v prvih treh četrtinah izpraznili »tank« za gorivo, saj so v zadnjih štirih minutah dosegli zgolj dve točki. Končni rezultat je bil 92:82. Najboljši strelec pri Nemcih je bil Maodo Lo s 24, medtem ko jih je za Italijane dosegel 20 Fontecchio. Izpostaviti je treba še predstavo Gallinarija, ki je za Italijane dosegel 18 točk pri 66.6%, odstotnim metom iz igre.

V drugi tekmi skupine B sta se udarili Avstralija in Nigerija. Obe ekipi sta v pripravah na Olimpijado premagali Američane, zato smo pričakovali dobro tekmo. A Avstralci so v drugem polčasu odpihnili Nigerijce. Potem, ko so bili po prvem polčasu izenačeni, so se nigerijski strelci ohladili pri metu za tri in Avstralci so zmagali za 17 točk (84:67). Najboljši strelec pri Avstralcih je bil Patty Mills (25 točk), medtem ko jih je pri Nigerijcih Emegano imel 12.

Jutri nas čakajo tekme skupine C, ki jih seveda nestrpno pričakujemo , saj v njej nastopajo tudi naši košarkarji. Dončić in druščina se bodo že zjutraj pomerili z Argentinci, medtem ko bo druga tekma skupine C med Španijo in Japonsko.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine