11.5 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Francoski nogometni naslov bo kitajsko podjetje drago stal

Kitajski izdelovalec kuhinjskih pripomočkov Vatti je danes sporočil, da je do zdaj moral vrniti že devet milijonov dolarjev, ker je obljubil, da bo v primeru francoske zmage na nogometnem svetovnem prvenstvu strankam vrnil denar, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Podjetju Vatti, enemu izmed sponzorjev francoske nogometne reprezentance, se močno kolca, ker je četa Didierja Deschampa pred štirinajstimi dnevi s 4:2 dobila finale proti Hrvaški in osvojila svetovni naslov.

Po zadnjih pregledih Vattijevega poslovanja je razvidno, da je kitajsko podjetje kupcem vrnilo – tako v denarju kot darilnih bonih – več kot 62 milijonov juanov (7,8 milijona evrov).

Stroški, ki jih ima Vatti zaradi uspeha galskih petelinov, se tu še ne končajo, ker precej kupcev na povračilo denarja še čaka. Skupni znesek izplačil bo na koncu nanesel skoraj 12 milijonov dolarjev.

Podjetje, ustanovljeno leta 1992, je pred začetkom svetovnega prvenstva obljubilo, da bo v primeru francoske zmage povrnilo stroške nakupa strankam, ki bodo kupile njihov “zmagovalni paket” izbranih izdelkov.

Vattijev delniški kapital je začel padati sočasno s francoskim napredovanjem na prvenstvu, a podjetje v javnosti ostaja optimistično.

“Znesek povračil bo zelo velik, a je bil vključen v naš letni proračun. Na podjetje to ne bo imelo velikega vpliva,” je besede Vattijevega predstavnika Wanga Zhaozhaoja povzela AFP.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine