13 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Francoska junaka Deschamps in Greizmann po velikem uspehu ponosna

Še preden so francoski nogometaši na moskovskem stadionu Lužniki prejeli medalje in pokal za naslov svetovnih prvakov, sta ponos nad velikim uspehom, ko je Francija v velikem finalu s 4:2 premagala Hrvaško, razumljivo razkrila selektor galskih petelinov Didier Deshamps in najboljši nogometaš finalne tekme Antoine Greizmann.

 

“To je nekaj najlepšega, za te igralce, to mlado generacijo, je to nekaj čudovitega. Imeli smo dovolj kvalitete in dosegli smo dovolj golov. Ponosen sem. Tu sem, da dosegam zastavljene cilje,” je v prvem televizijskem intervjuju dejal Deschamps.

“Pokazali smo, da smo bili mentalno močnejši. Zmaga je zaslužena, dosegli smo štiri gole. Vesel sem. Veliko smo prestali. Moji igralci so na vrhu sveta, vsaj za štiri leta. Poraz v finalu evropskega prvenstva pred dvema letoma je zelo bolel, bil je lekcija zame in za igralce. Ta zmaga je od vseh – igralcev, svetovalcev, zveze,” je nadaljeval francoski selektor.

Deschamps je po koncu tekme nekaj trenutkov obstal na igrišču, v zrak dvignil roke, nato pozdravil navijače, zatem pa so ga njegovi igralci vrgli v zrak.

“Neverjetno. Mlada ekipa, ki je na vrhu sveta. Nekateri so svetovni prvaki pri 19 letih,” so bile prve besede za francoske medije.

“Ta zmaga ni moja, do nje so prišli igralci. V 55 dneh smo naredili neverjetno delo. To je krona vsega. Ponosni smo, da smo Francozi. Zmaga pripada vsem. Vive le Republic,” je vzkliknil 49-letnik.

Francoski nogometaši so Hrvatom prepustili pobudo, a so svoje priložnosti in trenutek nepozornosti tekmecev znali kaznovati. “Nismo igrali res dobre tekme, toda pokazali smo, da smo mentalno trdni. In dosegli smo štiri gole. Zaslužili smo si zmago. Ekipa je garala, na poti smo imeli slabe in težke trenutke. Pred dvema letoma nas je poraz v finalu evropskega prvenstva zelo bolel, veliko smo se naučili.”

Mnogi nogometni strokovnjaki so mnenja, da je pred francosko reprezentanco svetla prihodnosti, saj je imel Deschamps v Rusiji mlado ekipo. Eden od najbolj izstopajočih je bil Kylian Mbappe, 19-letnik je na koncu dobil nagrado za najboljšega mladega igralca prvenstva.

“Sploh ne vem, kje sem, kaj se dogaja. Zelo sem srečen. Tekma je bila težka. Prvi gol je rešil veliko stvari,” pa so bile prve misli Greizmanna.

Zadnje novice

Sorodne vsebine