9.5 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Francija: Poškodovana Hrastnikova osma

V francoskem La Brassu se končuje svetovni pokal v gorskem kolesarstvu. Danes so se tekmovalci in tekmovalke merili v spustu, slovenska adutinja Monika Hrastnik, 13. v kvalifikacijah, je dirko končala na osmem mestu, v skupnem seštevku pa je izgubila eno mesto in je sezono končala kot peta.

Po sedmi, zadnji dirki jo je prehitela Francozinja Myriam Nicole, ki je bila na domači progi tretja, pred njo sta končali le Angležinji Rachel Atherton in Tahnee Seagrave, najboljši tudi v skupnem seštevku. Athertonova je na koncu v skupnem seštevku zbrala 1476 točk, Seegravova 1316, Avstralka Tracey Hannah 1055, Nicolova 810, Hrastnikova pa 771 točk.

“Včeraj zjutraj pred kvalifikacijami sem padla na treningu in sem si poškodovala ramo, tako da dolgo časa sploh nisem vedela, ali bom lahko nastopila ali ne. Tako včeraj v kvalifikacijah kot danes na tekmi nisem skakala velikih skokov, kar se je poznalo na času. Tudi proga je bila zahtevna, ves čas je deževalo, tekmovali smo v blatu, bilo je spolzko. Glede na vse to sem zadovoljna tudi z osmim mestom, še bolj pa z dejstvom, da sem sezono svetovnega pokala končala na petem mestu. Pred sezono nisem niti mislila, da bi lahko bila tako visoko,” je po tekmi dejala evropska prvakinja, ki jo zdaj čaka še nastop na svetovnem prvenstvu v Lenzerheideju, kjer bo poskušala kar se da dobro voziti, posebnih rezultatskih pričakovanj pa nima: “Če ne bo napak, če bo rama v redu, sem lahko visoko.”

Druga slovenska predstavnica Špela Horvat je zasedla 22. mesto in je svetovni pokal končala brez osvojenih točk.

Pri moških je Jure Žabjek zasedel 72., Miran Vauh pa 111. mesto. Zmagal je Belgijec Martin Maes, svetovni pokal pa je osvojil Francoz Amaury Pierron, tokrat deseti. Žabjek je skupno osvojil 49 točk in zasedel 70. mesto, Vauh je bil s 27 točkami 82.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine