13.1 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

(FOTOGALERIJA) Formula 1 na vodi, F1H2O za Veliko nagrado Londona 2018: Ali se bo super hitri Marit Stromoy uspelo prebiti in stopiti na zmagovalne stopničke?

Formula 1 na vodi, ki nosi naziv F1H2O, se po 33 letih ponovno vrača v London. Od osmih dirk, ki so na sporedu v celotni sezoni, od Portugalske, Velike Britanije, Francije do Abu Dhabija, Kitajske in Združenih arabskih emiratov, se bo to nedeljo v Royal Victoria Docks ob 16.00 po lokalnem času na drugi dirki sezone pomerilo 19 dirkačev. V tem ekstremnem športu bo nastopila tudi prekaljena edina predstavnica nežnejšega spola v tem prvenstvu, Norvežanka Marit Stromoy. Več o njej bomo objavili v intervjuju v tiskani izdaji revije Demokracija.

Današnji jutranji trening je suvereno odvozil Američan Torrente Shaun, ki pa se mu ni uspelo prebiti višje od 11. mesta današnjih sobotnih kvalifikacijah pred jutrišnjo drugo preizkušnja sezone F1H2O za Veliko nagrado Londona. Prvo mesto je na današnjih kvalifikacijah osvojil Šved Erik Stark, a zagotovo mu ne bo lahko, saj mu za ovratnik tesno dihajo Francoz Phillipe Chiappe, Italijan Alex Carella, Francoz Peter Morin ter Šved Erik Edin.

Umerjeni kvalifikacijski čas vseh štirih je znotraj polovice sekunde. Kot je se dejal trenutno vodilni v skupnem seštevku na 2. dirki tega kraljevega športa na vodi, bo to izjemno težka dirka s polno mero adrenalina in spektakla za gledalce: »To bo prava ekstremna avantura, s toliko dirkalniki na kupu, na tej ozki in ovalno postavljeni, 1,72 kilometra dolgi progi.« Zato ne gre dvomiti, da bodo obiskovalci dogodka, kot tudi ljubitelji tega športa doma pred televizijskimi zasloni na internetu prek uradne strani F1H2O.com in Facebooka deležni pravega športnega adrenalinskega užitka.

UIM F1H2O Velika Nagrada Londona se bo ta konec tedna prvič po 33 letih ponovno vrnila v Veliko Britanijo. Velika Britanija bo tako že desetic gostila F1H2O. Prva dirka je bila izvedena daljnega leta 1981 in nato 1982. v Home Pierrepontu, nato je sledil Bristol 1982. in 1990., London 1983., 1984., 1985. in nazadnje Cardiff v letih 1993 ter 1994.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine