14.3 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Finalista letošnjega evropskega prvenstva za igralce do 21 let sta Portugalska in Nemčija

Piše: Samo Vidovič

Portugalci so v Mariboru premagali favorizirane Špance z 1:0. Edini gol je v 80 minuti dal španski branilec Cuenca, katerega je po predložku z desne strani žoga zadela v nogo, spremenila smer in končala v mreži španskega vratarja Fernandeza. Španci so sicer imeli večjo posest žoge, večkrat so streljali na gol, ampak jim to ni pomagalo. Finala se veselijo Portugalci.
V drugi polfinalni tekmi v Szekesfehervarju so Nemci že po tridesetih sekundah šokirali nizozemsko obrambo, Wirtz je po podaji z leve strani lepo vtekel in zadel za vodstvo. Ko je isti igralec v osmi minuti z diagonalnim strelom v malo mrežico nizozemskega vratarja Bijlowa še drugič zadel, je bilo jasno, da so Nemci blizu polfinala.
Nizozemska je v 67 minuti preko Schuursa uspela znižati, a to je bilo tudi vse. Končna zmaga Nemčije z 2:1 je zaslužena in bi lahko bila tudi višja. Veliko smole je imel Berisha,  ki je kar trikrat zadel vratnico.
V nedeljo se bosta torej v ljubljanskih Stožicah v finalu pomerili Portugalska in Nemčija. Tekma se bo začela ob 21h.
Danes je prijateljsko tekmo igrala tudi slovenska reprezentanca do 21 let. V Krškem je premagala vrstnike Severne Makedonije s 3:0. Gole so dali Matko v 2, Prelec v 7 in Svetlin v 44 minuti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine