4.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Finale evrolige v znamenju številke deset in Luke Dončića

Danes zvečer bo znan evropski klubski košarkarski prvak. Strateg Fenerbahčeja Željko Obradović ima priložnost za osvojitev svojega desetega naslova evropskega prvaka kot trener, Real Madrid pa lahko desetič postane najboljši klub na stari celini.

Veliko vlogo v finalu, ki se bo v dvorani Štark v Beogradu začel ob 20. uri, bo imel 19-letni Luka Dončić, ki je sinoči dobil največje priznanje v karieri. Proglašen je bil za najkoristnejšega igralca (MVP) evrolige in hkrati izbran v idealno peterko skupaj z Nickom Calathesom (Panathinaikos), Nando De Colojem (CSKA Moskva), Tornikom Shengelio (Baskonia) in Janom Veselyem (Fenerbahče). Ob tem je Dončić drugo leto zapored dobil še nagrado za najbolj perspektivnega igralca evrolige.

Dončić, ki bo skoraj zagotovo kariero nadaljeval v ligi NBA, je le še eno zmago oddaljen od sanjskega slovesa od Evrope. Naslovu evropskega prvaka s Slovenijo lahko doda še najbolj prestižno klubsko lovoriko. “Izjemno bilo, da se poslovim z desetim naslovom za Real,” je dejal Dončić po polfinalni zmagi nad prvim nosilcem CSKA Moskvo. Ljubljančan je Rusom zabil 16 točk.

Real Madrid bo moral za naslov pripraviti še eno presenečenje, saj je Fenerbahče favorit za zmago in branilec naslova. Po mnenju strokovnjakov ima najboljše posameznike, ki so skupaj že vrsto let, predvsem pa ima na klopi najboljšega evropskega trenerja, 58-letnega Željka Obradovića, ki lahko desetič postane evropski prvak. Doslej mu je to uspelo za krmilom Joventuta, Real Madrida, Benettona, Panathinaikosa in Fenerbahčeja.

V tekmi za tretje mesto se bosta ob 17. uri pomerila Žalgiris z Benom Udrihom in CSKA Moskva.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine