15.1 C
Ljubljana
sreda, 22 maja, 2024

Fifa začela postopke proti Hrvatom, Argentincem, Srbom in Švicarjem

Disciplinska komisija Mednarodne nogometne zveze (Fifa) je začela postopke proti hrvaški nogometni zvezi zaradi navijaških incidentov med tekmo svetovnega prvenstva v Rusiji proti Argentini. V težavah bi se lahko znašli tudi argentinska in srbska nogometna zveza, prav tako zaradi navijačev, ter švicarska igralca Granit Xhaka in Xherdan Shaqiri.

Švicarska reprezentanta Xhaka in Shaqiri, ki sta sicer po poreklu s Kosova, sta na tekmi drugega kroga proti Srbiji svoja zadetka proslavljala s tako imenovanim “albanskim orlom” ter na kosovsko zastavo na enem od nogometnih čevljev Shaqirija.

Fifa je odprla disciplinske postopke proti hrvaški, argentinski in srbski zvezi, proti vsem zaradi neprimernega obnašanja navijačev. Srbiji kazen grozi še zaradi političnih sporočil, njen selektor Mladen Krstajić pa je prav tako pod drobnogledom Fifine komisije zaradi svojih izjav po tekmi.

Disciplinska komisija Fife pa je poljsko nogometno zvezo kaznovala z 10.000 švicarskimi franki zaradi političnih sporočil poljskih navijačev na tekmi proti Senegalu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine