4.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Fifa še drugič na svetovnem prvenstvu oglobila Hrvate

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je Hrvaški nogometni zvezi izrekla globo v višini 70.000 švicarskih frankov, in sicer zaradi kršitve marketinških pravil v času tekme proti Dancem na svetovnem prvenstvu v nogometu. Kot poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, je Hrvate kazen doletela, ker so med tekmo pili pijačo nepooblaščenega proizvajalca.

Fifa je ekskluzivne pravice dodelila le enemu proizvajalcu, katerega izdelki so lahko vidni v času nogometnih tekem, poroča Hina.

Obenem je mednarodna nogometna zveza izrekla opozorilo hrvaškemu vratarju Danijelu Subašiću, ki je pod dresom nosil majico s fotografijo preminulega hrvaškega nogometaša Hrvoja Ćustića. Subašić je namreč prekršil pravilo, v skladu s katerim na opremi ne smejo biti vidna osebna sporočila nogometašev.

Gre za že drugo kazen, ki jo je Fifa izrekla HNS v času svetovnega prvenstva v Rusiji. Po tekmi z Argentino so si zaradi sodelovanja navijačev v pretepu in metanja predmetov na igrišče prislužili 13.000 švicarskih frankov visoko globo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine