1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Fifa bi v zameno za 25 milijard dolarjev prodala številne pravice

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) naj bi v prihodnosti prodala pravice za nastajajočo globalno ligo narodov, svetovno prvenstvo ter pravice do arhivov, videoposnetkov in filmov ter pravice od trženja svetovnega prvenstva, v zameno pa bi prejela 25 milijard dolarjev, poročata nemški časopis Süddeutsche Zeitung in javna televizija WDR.

O imenih investitorjev medija ne poročata, dobila pa sta odgovor s strani Fife, da naj bi omenjene podrobnosti izhajale iz enega od številnih dokumentov, ki že nekaj časa krožijo znotraj organizacije.

Po poročanju Süddeutsche Zeitung in WDR naj bi investitorji imeli tesne stike s Savdsko Arabijo, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Fifa je za prenovljene turnirje vzpostavila delovno skupino, ki jo sestavljajo predsedniki šestih konfederacij in predsednik krovne nogometne zveze Gianni Infatino. Skupina bo predlog pripravila za naslednje srečanje Fifinega sveta, ki bo 14. in 15. maja 2019 v Miamiju.

Infantinovi ideji globalne lige narodov nasprotujejo predvsem v Evropi. Predstavnike najbogatejših evropskih klubov in lig motijo številne stvari, predvsem pa, da se Fifa ne posvetuje z njimi, ter da ne imenuje finančnih investitorjev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine