-1 C
Ljubljana
ponedeljek, 4 decembra, 2023

Federer in Čorić finalista v Halleju

Švicar Roger Federer in Hrvat Borna Čorić sta finalista teniškega turnirja ATP v nemškem Halleju. Federer, ki je v prejšnjem tednu dobil turnir v Stuttgartu, v Halleju pa napada 99. turnirsko zmago v karieri, je ugnal Američana Denisa Kudlo v dveh nizih s 7:6 (1) in 7:5. Čorić pa je dvoboj s Špancem Robertom Bautisto dobil po predaji slednjega.

Šestintridesetletni Federer je imel proti Kudli, ki se je na turnir uvrstil prek kvalifikacij, kar precej dela, preden je dosegel 20. zaporedno zmago na travi. “Vsekakor je to še vedno dobro ogrevanje. Za sabo imam lepo serijo,” je dejal Švicar, ki pa teden dni pred začetkom turnirja v Wimbledonu še ni povsem zadovoljen s formo.

Nazadnje se je to videlo v osmini finala, kjer je v pravi kriminalki šele v treh nizih ugnal Francoza Benoita Paireja, pa tudi v nadaljevanju Švicar ni pokazal lahkotne igre, s katero tre tekmece. Preveč je bilo neizsiljenih napak. “Morda mi manjka trening. Trenutno enostavno veliko igram. Predvsem z osnovne linije mi manjka pravi ritem in včasih se enostavno narobe gibljem po terenu. Še v Stuttgartu je bilo drugače,” je še dejal Švicar, ki pa je danes v prelomnih trenutkih vendarle dobil odločilne točke. V podaljšani igri prvega niza je Švicar nasprotniki oddal le eno točko, v drugem nizu je z edinim odvzemom servisa dobil dvoboj.

Federer je v prvem krogu izločil najboljšega Slovenca Aljaža Bedeneta.

Bolj spočit bo v finalu Čorić. Ta je dvoboj z Bautisto dobil po petih igrah prvega niza in zaostanku 2:3. Španec se je poškodoval pri padcu in dvoboj predal.

* Izida:
– polfinale:
Roger Federer (Švi/1) – Denis Kudla (ZDA) 7:6 (1), 7:5;
Borna Čorić (CRO) – Roberto Bautista (Špa/4) 2:3, b.b.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine