27.7 C
Ljubljana
torek, 27 julija, 2021

Evropsko nogometno prvenstvo: V osmino finala sta se uvrstila Italija in Wales

Piše: Samo Vidovič

Italija in Wales sta včeraj v Rimu otvorila tretji krog skupinskega dela evropskega prvenstva. Italijani so imeli od začetka pobudo, nekajkrat je bilo nevarno pred golom Walesa, vendar brez konkretnega zaključka.

Wales je zapretil v 25 minuti, Gunter je po kotu streljal čez gol.

V 28 minuti je Chiesa iz voleja na gol črti zadel Gunterja, od katerega se je žoga odbila v kot.

V 39 minuti je Veratti iz prostega strela podal, Pessina pa je zadel dolgi kot vratarja Warda. Tri minute kasneje je imel Pessina spet priložnost, tokrat je za las zgrešil.

V 53 minuti je Bernardeschi iz prostega strela zadel vratnico.

Minuto kasneje se Ramsey po napaki Accerbija ni znašel pred vrati Donnarumme.

V 55 minuti je bil izključen pri Walesu Ampadu.

V 65 minuti je Ward obranil strel Belottija s petih metrov.

V 76 minuti je imel najlepšo priložnost na tekmi za Wales Bale, s šestih metrov je neoviran iz voleja streljal čez gol.

Italijani so do konca imeli kontrolo nad igro, dve priložnosti, a je ostalo 1:0.

Italijanski selektor Mancini je danes nekatere standardne igralce prihranil za osmino finala. Igra Italije je bila veliko slabša kot v prvih dveh tekmah, manj je bilo dinamike, igrali so počasneje.

Wales je odigral korektno, tudi z igralcem manj si je priigral lepo priložnost, uvrstil se je v osmino finala, kar je velik uspeh.

V drugi tekmi te skupine je Švica v Bakuju premagala Turčijo s 3:1.

Že v šesti minuti je Seferović z močnim strelom z osemnajstih metrov popeljal Švicarje v vodstvo.

Shaqiri je v 25 minuti z natančnim strelom z dvajsetih metrov povišal vodstvo, samo dobro minuto kasneje pa je bil sam pred vratarjem Cakirjem, ki pa je njegov strel obranil.

Turki so poskušali predvsem s streli od daleč, vendar so bili njihovi streli nenatančni ali pa jih je obranil vratar Sommer. Največ je poskušal Müldür, ki je imel v 42 lepo priložnost, a se je Sommer spet izkazal.

V drugem polčasu smo videli še dva gola. Najprej je v 62 minuti Kahveci znižal, dal je lep gol z roba šestnajstmetrskega prostora.

V 68 minuti pa je svoj drugi gol na tekmi dal Shaqiri, po podaji Zuberja z leve strani je streljal pod prečko Cakirjevega gola.

Švica je brez večjih težav dobila tekmo. V gledljivi tekmi z veliko priložnostmi in štirimi lepimi goli je bila boljša od Turčije. Vendar pa ni zmagala z ustrezno gol razliko, ki bi ji zagotovila drugo mesto v skupini. Sedaj morajo Švicarji čakati na razplet v drugih skupinah, saj se tudi štiri najboljše tretje ekipe v skupinah uvrstijo v osmino finala.

Turki so na tem prvenstvu popolnoma odpovedali. Trikrat so gladko izgubili in so eno večjih razočaranj prvenstva.

V skupini A sta se v osmino finala uvrstila Italija z devetimi in Wales s štirimi točkami. Tretja Švica s štirimi točkami še upa, Turčija pa je ostala brez točk in izpadla iz nadaljnjega tekmovanja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine