10 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Evropsko nogometno prvenstvo: V osmino finala sta se uvrstila Italija in Wales

Piše: Samo Vidovič

Italija in Wales sta včeraj v Rimu otvorila tretji krog skupinskega dela evropskega prvenstva. Italijani so imeli od začetka pobudo, nekajkrat je bilo nevarno pred golom Walesa, vendar brez konkretnega zaključka.

Wales je zapretil v 25 minuti, Gunter je po kotu streljal čez gol.

V 28 minuti je Chiesa iz voleja na gol črti zadel Gunterja, od katerega se je žoga odbila v kot.

V 39 minuti je Veratti iz prostega strela podal, Pessina pa je zadel dolgi kot vratarja Warda. Tri minute kasneje je imel Pessina spet priložnost, tokrat je za las zgrešil.

V 53 minuti je Bernardeschi iz prostega strela zadel vratnico.

Minuto kasneje se Ramsey po napaki Accerbija ni znašel pred vrati Donnarumme.

V 55 minuti je bil izključen pri Walesu Ampadu.

V 65 minuti je Ward obranil strel Belottija s petih metrov.

V 76 minuti je imel najlepšo priložnost na tekmi za Wales Bale, s šestih metrov je neoviran iz voleja streljal čez gol.

Italijani so do konca imeli kontrolo nad igro, dve priložnosti, a je ostalo 1:0.

Italijanski selektor Mancini je danes nekatere standardne igralce prihranil za osmino finala. Igra Italije je bila veliko slabša kot v prvih dveh tekmah, manj je bilo dinamike, igrali so počasneje.

Wales je odigral korektno, tudi z igralcem manj si je priigral lepo priložnost, uvrstil se je v osmino finala, kar je velik uspeh.

V drugi tekmi te skupine je Švica v Bakuju premagala Turčijo s 3:1.

Že v šesti minuti je Seferović z močnim strelom z osemnajstih metrov popeljal Švicarje v vodstvo.

Shaqiri je v 25 minuti z natančnim strelom z dvajsetih metrov povišal vodstvo, samo dobro minuto kasneje pa je bil sam pred vratarjem Cakirjem, ki pa je njegov strel obranil.

Turki so poskušali predvsem s streli od daleč, vendar so bili njihovi streli nenatančni ali pa jih je obranil vratar Sommer. Največ je poskušal Müldür, ki je imel v 42 lepo priložnost, a se je Sommer spet izkazal.

V drugem polčasu smo videli še dva gola. Najprej je v 62 minuti Kahveci znižal, dal je lep gol z roba šestnajstmetrskega prostora.

V 68 minuti pa je svoj drugi gol na tekmi dal Shaqiri, po podaji Zuberja z leve strani je streljal pod prečko Cakirjevega gola.

Švica je brez večjih težav dobila tekmo. V gledljivi tekmi z veliko priložnostmi in štirimi lepimi goli je bila boljša od Turčije. Vendar pa ni zmagala z ustrezno gol razliko, ki bi ji zagotovila drugo mesto v skupini. Sedaj morajo Švicarji čakati na razplet v drugih skupinah, saj se tudi štiri najboljše tretje ekipe v skupinah uvrstijo v osmino finala.

Turki so na tem prvenstvu popolnoma odpovedali. Trikrat so gladko izgubili in so eno večjih razočaranj prvenstva.

V skupini A sta se v osmino finala uvrstila Italija z devetimi in Wales s štirimi točkami. Tretja Švica s štirimi točkami še upa, Turčija pa je ostala brez točk in izpadla iz nadaljnjega tekmovanja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine